• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Dinamo doveo jeftinijeg trenera

Krunoslav Jurčić se poslije godinu dana vraća u Dinamo. Liga šampiona pred njega se ne postavlja kao imperativ.

 HRVATSKA: Dinamo doveo jeftinijeg trenera Izvor: MONDO

Zagrebački Dinamo imenovao je novog (starog) trenera, a odahnula je Crna Gora.

Zašto Crna Gora? Zato što novi trener Dinama nije Zlatko Cico Kranjčar, koji će, po svemu sudeći, ostati selektor crnogorske reprezentacije na duže staze, iako se "nudio" svom Dinamu. A i treba da završi započeti posao - da se sa Crnom Gorom plasira na EURO 2012. godine.

Dakle, nije Cico Kranjčar, ali jeste Krunoslav Jurčić, koji se vraća u Maksimir i ponovo će sarađivati sa Zdravkom Mamićem, iako se svojevremeno (maja prošle godine), nisu prijateljski rastali.

Mamićev običaj da trenere mijenja kao čarape nije baš neka preporuka za posao u Dinamu, ali, ipak, mnogi ga rado prihvataju. Posebno "Dinamov vojnik" kako za sebe kaže Jurčić, koji je ove sezone vodio zagrebačku Lokomotivu i to prolično neuspješno.

Hrvatski mediji procjenjuju da se Mamić odlučio za Jurčića jer ga ne košta mnogo (dok je bio prvi put trener Dinama radio je za 15.000 evra). A, uz to, ne opire se Mamićevoj volji, iako je "šerif od Maksimira" svojevremeno rekao da ne voli da gleda kako igra Dinamo pod Jurčićem(!).

"Bilo je mnogo kandidata, i Ćiro (Blažević), Cico, Ivanković, Kuže, Šušak, Tot. Ali, odlučili smo da povjerenje damo Kruni. Jurčić nije izabran jer je jeftin, jer su neki pod ugovorom ili nešto slično. Jurčić je izabran jer je najbolji i ima našu bezrezervnu podršku. Bio je uz klub kao navijač, kao savjetnik i čovjek koji je došao spašavati naše prijatelje iz Lokomotive kada bi to rijetko ko učinio", saopštio je Mamić odluku uprave kluba.

Navijači Dinama su skeptični zbog ove odluke uprave i retko ko vjeruje da je Jurčić ime koje bi moglo da uvede Dinamo u Ligu šampiona.

Upitan kakav je evropski cilj postavljeni pred Jurčića, Mamić je odgovorio: "Nismo o tome razgovarali. Ali, objektivno je, bez demagogije, da Dinamo igra Ligu Evrope. Ali, jače nego ikad, a zato i pojačanja dovodimo i biće ih još, napadamo Ligu šampiona. Nadam se da ćemo bar doći do četvrtog pretkola. Neće biti smak svijeta ako budemo u Ligi Evrope".

Dinamo ima solidan tim: Alispahić, Leko i Kufre imaju nove ugovore, čeka se razjašnjenje situacije sa Josipom Šimunićem, hrvatski mediji navode da će Zagrepčani potražiti pojačanja možda i u novosadskoj Vojvodini, blizu dolaska je i napadač Sportinga iz Hihona Mate Bilić (inače bivši igrač splitskog Hajduka).

Ipak, Mamić kaže da najviše očekuje od Matea Kovačića.

"On je za nas najveće pojačanje, takav talenat u ovom klub nije bio", kaže Mamić.

U međuvremenu, hrvatski novinari izračunali su da Mamićeve česte promjene trenera koštaju klub i to veoma, veoma mnogo. Negdje oko četiri miliona evra, ukupno!

Od Josipa Kužea do Vahida Halilhodžića treneri su olakšali klupsku kasu za 2,6 miliona evra, a kad se na to dodaju i otpremnine dođe se do cifre od oko četiri miliona evra (nezvanično). Samo Halilhodžićeva otpremnina koštala je Dinamo 900.000 evra!

Otkako je Zdravko Mamić ušao u Dinamo, a to je bilo 2002. godine promijenjeno je čak 13 trenera!

Za tih devet godina na klupi Dinama bili su: Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Miroslav Ćiro Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Branko Ivanković, Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić, Velimir Zajec i Vahid Halilhodžić.

Sad opet Jurčić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC