• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon objavio spisak za Koreju i Australiju

Selektor "orlova", između ostalih, pozvao Milana Vilotića, dvojicu igrača iz čačanskog Borca, Miljana Mrdakovića i Branislava Jovanovića.

 Pižon objavio spisak za Koreju i Australiju Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Australijom na kome su sedmorica fudbalera koji bi mogli da debituju.

Petrović je pozvao debitante Milana Vilotića, Dušana Petronijevića, Branislava Jovanovića, Miljana Mrdakovića i Jovana Damjanovića. Na spisku je i Brana Ilić, koga je pozvao i prošli put, ali igrač Vojvodine nije debitovao za nacionalni tim.

"Očekujem puno od ovih utakmica. Imamo sedam novih fudbalera koji nikada nisu igrali za reprezentaciju. Hoću da im pružim šansu jer mogu da budu od koristi. Prethodne prijateljske utakmice protiv Bugarske i Izraela su nam iznjedrile neke nove uzdanice i ti igrači su tada ostavili veoma dobar utisak", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da je htio je da pozove i Pavla Ninkova, Nemanju Pejčinovića i Miralema Sulejmanija, ali da je od toga odustao zbog povreda tih igrača.

"Namjerno smo htjeli što jače utakmice, da napravimo pobjedničku atmosferu u reprezentaciji jer samo pobjede i mogu da nas odvedu na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu", rekao je Petrović.

Selektor "orlova" najavio je da će pružiti šansu golmanima, jedan će braniti protiv Južne Koreje, a drugi protiv Australije.

On je rekao da očekuje veliku podršku navijača u Australiji, pošto reprezentacija Srbije tamo nikada nije igrala, i da će predstojeće mečeve iskoristiti kao pripremu za nastavak takmičenja u kvalifkacijama za EP.

"Australija je 17. na svjetskoj listi, a Južna Koreja 25. i biće nam izazov da igramo na gostujućim terenima. To nam je dobra priprema za gostovanja protiv Sjeverne Irske i Slovenije u nastavku kvalifikacija", rekao je Petrović.

Upitan za koga će navijati u finalnoj utakmici Lige šampiona između Barselone i Mančester junajteda, Petrović je odgovorio da će naviijati za klub Nemanje Vidića - Mančester junajted.

"Naravno da želim da Vidić i Mančester pobijede. Očekujem odličnu utakmicu. Meni je taj meč važan i zato što Sjeverni Irci njeguju ostrvski stil fudbala kao Mančester junajted, a mi ćemo pokušati da napadamo kao Barselona", rekao je srpski selektor.

Reprezentacija Srbije igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u petak, 3. juna od 13 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će protiv Australije igrati u utorak, 7. juna u 11.30 u Melburnu.

Na spisku selektora su 22 igrača:

Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Damir Kahriman (Tavrija).

Odbrambeni igrači: Nenad Tomović (Leće), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).

Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac) i Branislav Jovanović (Rad).

Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon) i Jovan Damjanović (Borac).

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedjeljak, 30. maja u sportskom centru u Staroj Pazovi, a na put u Južnu Koreju kreću 1. juna.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC