• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Najboljih 12 u idealnih 11!?

Fudbalska ekipa broji 11 igrača, ali to Srbima nije dovoljno! Idealan tim JSL za sezonu 2010/11 broji 12 fudbalera! Bar su po nečemu najbolji.

 JSL: Najboljih 12 u idealnih 11!? Izvor: MONDO

Na koktelu organizovanom povodom završetka Jelen Superlige Srbije, čije se posljednje kolo odigrava ove nedjelje, treneri ekipa koje su se takmičile ove godine, izabrali su idealan tim za sezonu na izmaku.

On izgleda ovako: Bojan Šaranov (OFK Beograd) - Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Stefan Savić (Partizan), Danijel Mojsov (Vojvodina), Duško Tošić (Crvena zvezda) - Radosav Petrović (Partizan), Slobodan Medojević (Vojvodina), Evandro Goebel (Crvena zvezda), Stefan Babović (Partizan) - Ivica Iliev (Partizan), Abubakar Oumaru (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Crvena zvezda).


Da li vam je ovdje nešto čudno?

Možda to što ih ima dvanaestorica i što su "postavljeni" u nikad viđenu formaciju 4-4-3?

U prvi mah, putem agencija, stigla nam je postava u kojoj nije bilo Mojsova, pa smo stekli utisak da su treneri sastavili tim u formaciji 3-4-3, ali... Ne lezi vraže. Klikom na zvanični sajt Jelen Superlige, shvatili smo da su treneri u stvari izabrali najboljih 12.

Šaranov je dobio pet od 16 glasova, a kada je pozicija desnog beka bila u pitanju, tu je Ninkov bio neprikosnoven sa 13 od 16 glasova. Treneri su bili prilično složni u ocjeni da su najbolji stoperi lige bili Savić i Mojsov, dok se na poziciji lijevog beka u idealnih 12 probio Tošić, sa pet glasova.

Babović je zauzeo poziciju desnog veznog, u sredini su Medojević (8), Petrović (7), dok je lijevo u vezi Evandro sa šest glasova.

Kada je napad u pitanju, tu je najviše glasova dobio Oumaru (10), dok su Kaluđerović i Iliev dobili po šest, pa je valjda to bio razlog da obojica budu u idealnih 11.

Za najperspektivnijeg igrača lige, treneri su izabrali vezistu Vojvodine Medojevića, koji ima 20 godina, ali je nezamenljiv u redovima novosadskih crveno-belih. Marku Stanojeviću, fudbaleru Rada, dodeljeno je priznanje za "Jelen najjači šut" Superlige.

"Mnogo mi znači nagrada i ona predstavlja korak ka fudbalskim visinama. Veliku zaslugu za nju ima cijela ekipa predvođena odličnim trenerom. Ovo je i njihov uspjeh. Očekujem još bolje igre i rezultate sljedeće sezone", rekao je Medojević novinarima.

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović rekao je da mu je drago što u domaćoj ligi ima veoma kvalitetnih igrača.

"Drago mi je zbog Medojevića, a u našoj ligi imamo još dosta dobrih mladih fudbalera. Želim im da prođu prvo kroz mladu reprezentaciju, a onda i kroz A selekciju", kazao je Petrović i čestitao fudbalerima Partizana na osvajanju titule prvaka države i nacionalnom kupu.


(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC