• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski lider, uz meč manje: Projektil Bekića sa 25 metara odlučio pobjednika mostarskog derbija (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije mostarski derbi opravdao očekivanja, ali je Zrinjski minimalnom pobjedom protiv Veleža stigao do liderske pozicije.

 Almir Bekić, Zrinjski - Velež Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Mostarski derbi, 42. u istoriji, sjajnim pogotkom već u 10. minutu odlučio je Almir Bekić.

Dugo je fudbaler Zrinjskog bio povrijeđen, a kada se vratio, postigao je prvenac u pravom trenutku - protiv gradskog rivala, koji je "plemićima" donio vrlo važna tri boda, sa kojim su preuzeli lidersku poziciju uprkos činjenici da imaju i meč manje.

ZRINJSKI - VELEŽ 1:0 (1:0)

U zaostalom meču 6. kola m:tel Premijer lige BiH, od samog starta Zrinjski je imao terensku inicijativu, a pritisak se isplatio već u 10. minutu. Bekić je sjajno reagovao na jednu povratnu loptu, šutirao iz prve sa nekih 25 metara, a lopta se od prečke odbila u mrežu "rođenih".

Pogledajte Bekićev projektil...

U nastavku prvog dijela viđena je otvorena igra oba tima, ali se ona odvijala uglavnom između dva šesnaesterca, pa nije bilo većih uzbuđenja.

U drugom poluvremenu bio je evidentan umor domaćih. Poznato je da je Zrinjski zbog međunarodnih utakmica na startu sezone odgodio veliki broj prvenstvenih mečeva, tako da tim Sergeja Jakirovića sada igra po dva meča sedmično kako bi nadoknadio zaostatke.

Ipak, ni to nije pomoglo gostima, koji nisu uspjeli da zaprijete golu Čondrića.

Samo je najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija pokušao u 85. minutu, ali je lopta otišla pored lijeve stative, pa je na kraju ostalo 1:0.

Nije ovaj derbi opravdao očekivanja, s obzirom da osim gola Bekića nije viđen niti jedan šut u okvir gola, a zanimljivo da čuvari mreže nisu imali nijednu odbranu!

Podsjetimo, u ovom meču Velež je trebalo da bude domaćin, ali je dogovorena zamjena domaćinstva s obzirom da radovi na stadionu "Rođeni" još nisu okončani.

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić (46. Ćuže), Bekić (88. Memija), Jakovljević, Sučić (77. Stranput), Ilinković (66. Kamenar), Janković, Tičinović (67. Malekinušić), Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

VELEŽ: Bogdanović, Bajrić (59. Vehabović), Zeljković, Ovčina, Blagojević (59. Dejanović), Pantelić, Hasanović (69. Pršeš), Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović (69. Haskić). Trener: Amar Osim.

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC