• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta kažu najbolji fudbaleri Superlige...

Kaluđerovića čudi što ih ima 12, Babović kaže da ne može ništa bez Partizana, a Medojević misli da je ovo priznanje dokaz da je na pravom putu.

 Šta kažu najbolji fudbaleri Superlige... Izvor: MONDO

Srbija je u petak dobila "pojačan" najbolji tim Superlige za sezonu 2010/11. Kada su prebrojani glasovi trenera 16 učesnika elitne družine našeg fudbala, ispostavilo se da u konkurenciji za drugo mjesto u špicu napada postoje dvojica fudbalera sa istim brojem glasova:

Andrija Kaluđerović iz Crvene zvezde i Ivica Iliev iz Partizana.

Poslije toga, nisu izvođeni penali, već je odlučeno da obojica dobiju mjesto u "Idealnih XI" dobiju i crveno-bijeli i crno-bijeli napadač, što su po broju postignutih golova ove sezone svakako zaslužili.

Ipak, i sami fudbaleri priznaju da ih je to malo začudilo.

"Prvi put čujem za neku dodjelu da se ovako završila. Ali, čuo sam da smo imali isti broj glasova, poslije toga nisu mogli da se odluče, pa smo zajedno dobili mjesto u timu. Poštujem tu odluku", rekao je Kaluđerović, koji je u prvoj sezoni u dresu Crvene zvezde postigao 19 golova, od čega 12 u prvenstvu.

Gol više postigao je trenutno prvi strijelac lige Iliev.

Njegov saigrač iz Partizana, Stefan Babović, kaže da bez dobrih igara cijele ekipe nije moguće za jednog fudbalera da uđe u idealan tim. To potvrđuje činjenica da su se treneri odlučivali samo za igrače Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine, uz jedinog predstavnika nekog četvrtog kluba, golmana OFK Beograda, Bojana Šaranova.

"Sigurno da to prija. Ovo individualno priznanje je proisteklo iz timske igre, a onda uvijek izađu pojedinci. Mi smo kao kolektiv sjajno odradili sezonu, eto nas nekoliko se možda izdvojilo, iako ja ne bih nikoga izdvajao, jer mislim da smo svi podjednako dobro odigrali ove sezone", rekao je Babović i dodao:

"Što se mene tiče, jako mi prija ovo priznanje, a prednost mi je dalo to što igram u šampionu države".

Mladi vezista Vojvodine Slobodan Medojević dobio je dva priznanja. Uvršten je i u idealan tim, a proglašen je i za najboljeg mladog igrača Jelen Superlige za sezonu 2010/11.



"Mnogo lijepo priznanje za mene na kraju sezone, koja je bila veoma uspješna i za cijeli tim", rekao je skromni 20-godišnji vezista Vojvodine i dodao:

"Velika je ovo satisfakcija i dokaz da sam da na dobrom putu i da treba i dalje da se trudim i napredujem iz dana u dan".

Proglašenje tima godine održano je dva dana prije poslednjeg kola u šampionatu, koje će otkloniti poslednje dvije dileme: ko će biti drugi, Crvena zvezda ili Vojvodina, odnosno ko će ispasti uz Čukarički, Inđija ili Hajduk.

Medojević će biti akter derbija u Novom Sadu, gdje će njegova Voša dočekati beogradske crveno-bijele. Ko pobijedi, biće drugi!

"Ostala je u nedjelju prava utakmica sa Crvenom zvezdom, derbi u kojem će publika sigurno uživati. Mislim da je to prava prilika da na fenomenalan način završimo odličnu sezonu i da, ako Bog da, pobjedom se oprostimo od naših navijača", rekao je Medojević, kojeg je pohvalio i selektor "A" reprezentacije Vladimir Petrović.

"Drago mi je zbog Medojevića, a u našoj ligi imamo još dosta dobrih mladih fudbalera. Želim im da prođu prvo kroz mladu reprezentaciju, a onda i kroz A selekciju", rekao je Petrović i čestitao fudbalerima Partizana na osvajanju titule prvaka države i nacionalnom Kupu.

Još jednom, idealan tim čine: Bojan Šaranov (OFK Beograd) - Pavle Ninkov (FK Crvena zvezda), Duško Tošić (FK Crvena zvezda), Stefan Savić (FK Partizan), Danijel Mojsov (FK Vojvodina) - Stefan Babović (FK Partizan), Slobodan Medojević (FK Vojvodina), Radosav Petrović (FK Partizan), Evandro Goebel (FK Crvena zvezda) - Oumaru Abubakar (FK Vojvodina), Andrija Kaluđerović (FK Crvena zvezda) i Ivica Iliev (FK Partizan).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC