• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Planeta će ispasti iz ležišta

Ili Barselona ili Mančester junajted biće po četvrti put prvak Evrope. Ferguson kaže da će finale možda biti najbolje ikada. Mnogi tako misle.

 LŠ: Planeta će ispasti iz ležišta Izvor: MONDO

Kao da nije bilo potrebe da igra Liga šampiona ove sezone. Jer, kada bi se anketom među objektivnim ljubiteljima fudbala birali učesnici finala, bez dileme, sastali bi se upravo Barselona i Mančester junajted.

Šampioni Španije i Engleske, odnosno pobjednici najjačih svetskih liga i ekipe koje su djelovale najubjedljivije, odlučiće ko je najbolji u Evropi.

I to na Vembliju, stadionu na kome su "crveni đavoli" postali prvaci Starog kontinenta 1968. (pobedom nad Benfikom 4:1), a Katalonci 1992. (pobedom nad Sampdorijom 1:0).

Biće to 56. finale Kupa, odnosno Lige šampiona.

Oba giganta imaju adute. Mančester junajted ima fudbalskog maga Aleksa Fergusona, ima Vejna Runija i Nemanju Vidića, kao i psihološki jake igrače sposobne da trče "kao navijeni" do posljednjeg sudijskog zvižduka... Makar se on začuo posle 120 minuta borbe. Takođe, "crveni đavoli" su u prednosti kod prekida, zbog visine i skočnosti većine igrača.

Barsina snaga su nevjerovatan individualni kvalitet. Lionel Mesi se potencira kao najjače oružje, ali kako zaboraviti Ćavija, Inijestu, Vilju... Pa čak i ako svi oni budu dobro "pokriveni" pojavi se u završnici Dani Alveš.

"Ovo bi moglo da bude najbolje finale ikada", riječi Aleksa Frgusona najbolje govore o predstavi koju će svet gledati u subotu uveče (20,45) sa londonske pozornice.

"Obe ekipe imaju sjajne istorije i ogromne uspjehe naročito u posljednjoj deceniji. Sve je moguće", nastavio je Škot.

Prvi stručnjak Junajteda tvrdi da će publika na svim meridijanima uživati, da je akteri najvećeg fudbalskog događaja ove godine neće "mučiti" pukim odrađivanjem taktičkih zadataka.

"Biće mnogo uzbuđenja, biće i dosta golova. Nadam se da će ih više biti u mreži protivnika".

Barsa je bila bolja kada su se isti rivali sreli prije dvije godine, na rimskom Olimpiku, takođe u finalu Lige šampiona - 2:0.

"Nemamo želju za osvetom. Vjerujem u svoje igrače, znam da će dobro obaviti posao", završio je Ferguson posljednje obraćanje javnosti pred subotnji dvoboj.

I Pep Gvardiola se osvrnuo na prethodni okršaj.

"Moramo da budemo bolji nego 2009. godine. To govorim igračima već danima", jasan je bio trener Barselone.

"Tada je bilo dosta konfuzije u našim redovima. Sada moramo da budemo stabilniji i brži, jer se mnogo bolje poznajemo. Onda je sve bilo novo za nas", dodao je Gvardiola.

On je bio u timu koji je 1992. na Vembliju postao šampion Evrope. Bila je to prva od tri titule koliko ih Barsa ima.

"Uvijek je najteže prvi put, jer se tada probija psihološka barijera", zaključio je Pep Gvardiola.

Zemlja će se tresti u subotu uveče... Možda čak ispadne iz ležišta... Takav sudar divova odavno nije viđen... Možda nikada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC