• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašan udarac za Brazil - zvijezda Totenhema propušta Mundijal: Plakao na štakama poslije meča!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Cijela zemlja je već znala u kom sastavu će Brazil nastupiti protiv Srbije na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru, ali sada se to mijenja.

 Risarlison-ne-ide-na-Svjetsko-prvenstvo-sa-Brazilom Izvor: Twitter/Playback/ESPN

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još samo mjesec dana, a pošto je klupska sezona u jeku - igrači i naročito selektori će do tada "grickati nokte" i nadati se da niko od njihovih fudbalera neće biti povrijeđen. Međutim, takve stvari se ipak dešavaju i Francuska je već ostala bez Kantea i Pogbe, Engleska bez desnog beka Risa Džejmsa, dok je i srpski rival na turniru Brazil - doživio veliki udarac tokom ovog vikenda.

Brazilski napadač Rišarlison gotovo sigurno neće nastupiti na Mundijalu u Kataru pošto je u subotu na utakmici svog Totenhema i Evertona (2:0) doživio ozbiljniju povredu lista i u suzama napustio teren.

Rišarlison i dalje nije definitivno otpisan sa Svjetskog prvenstva pošto je neophodno još da se u toku dana obave dodatni ljekarski pregledi, ali to što je izjavu novinarima nakon susreta dao na štakama - dok je plakao i pričao da je u bolovima - dovoljan je znak da su male šanse da će se oporaviti prije nego što selektor Tite objavi konačan spisak putnika.

"Teško je reći, bio sam blizu svog sna. Već sam imao povrede i nisam igrao dva mjeseca. Vidjećemo, imaću preglede, ali me boli i dok šetam. Moram da razmišljam pozitivno o Kataru, blizu je, ali...", ostao je utučen reprezentativac Brazila koji se nadao i velikoj ulozi na Svjetskom prvenstvu pošto ga je Tite sve više koristio u špicu, pomalo čak ignorišući i "na papiru boljeg" Gabrijela Žesusa iz Arsenala.

Često smo tako viđali da Rišarlison igra u špicu, po bokovima "udaraju" Vinisijus i Rafinja, dok je nešto povučeniju ulogu imao Nejmar koji je iz sjenke "orkestrirao" čitavom reprezentacijom. Upravo tako je čitava nacija očekivala da će Brazil zaigrati protiv Srbije na startu turnira u Kataru, ali očigledno je da će Tite to sada morati da promijeni i da se prilagodi situaciji, a ako ništa - onda bar ima širok izbor igrača na koje može da računa.


Brazilac je ovog ljeta stigao iz Evertona u Totenhem za 58 miliona evra i polako je počeo da se uklapa u sistem Antonija Kontea (dva gola i tri asistencije na 13 utakmica), ali je za njega - kao i za svakog Brazilca - Svjetsko prvenstvo najvažnija stvar u fudbalu i nadao se da će biti dio tima kada već nije prije četiri godine u Rusiji.

Rišarlison je upravo poslije tog turnira počeo da dobija šansu i ima vrlo impresivnu statistiku - 17 golova na 38 utakmica - ali se ona neće popraviti tokom Mundijala u Kataru gdje Brazil igra sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC