• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Protiv nas lako? Nikad!

"Raspoloženi smo i spremni za duel sa Zvezdom", kaže trener Vojvodine Milinković. Kalkulacije ga ne zanimaju, samo da njegova ekipa "napravi što više".

 VOJVODINA: Protiv nas lako? Nikad! Izvor: MONDO

Vojvodina - Partizan 2:0, Crvena zvezda - Vojvodina 2:2, Partizan - Vojvodina 0:1, Vojvodina - Crvena zvezda ?

Kada se ovako i samo ovako posmatra sezona 2010/11. Vojvodina bi bila šampion Srbije. Ali, Vojvodina je izgubila bodove na "manjim" utakmicama i tu leži odgovor na pitanje zašto ova, izuzetno kvalitetna generacija novosadskog kluba nije osvojila titulu prvaka države.

Ali, u nedjelju, Vojvodina ima priliku da u direktnom duelu sa Crvenom zvezdom na svom stadionu osvoji drugo mjesto i tako "preskoči" jedno kolo u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Ove godine nijednu utakmicu nismo izgubili u Novom Sadu i učinićemo sve da tako i završimo sezonu. Imamo pravo na taj optimizam. Imamo ogromnu želju da napravimo što više i da svedemo bilans ispod jedne jako dobre godine. Imamo potrebno samopouzdanje i svoje želje", izjavio je trener Vojvodine Zoran Milinković novinarima.

Vojvodina odavno nije pobijedila Zvezdu kad je "trebalo". Milinković na to kaže da je prilika da ova generacija sruši još jednu neugodnu tradiciju.

"To je srpski derbi, ulog je veliki - donosi drugo mjesto i draž meča je time još veća", kaže Milinković.

Na to što iz tabora Zvezde sijaju optimizom pred duel sa Vojvodinom, trener "lala" kaže:

"To što iz protivničkog tabora neko kaže da ovu Vojvodinu može lagano da dobije, a ja kažem da ovu generaciju ne može niko lagano da dobije. To smo potvrdili u mnogo utakmica".

"Zvezdu respektujemo i njoj se nikad ne prijeti. To je veliki klub, svjesni smo te činjenice. Ulazimo u meč sa respektom prema rivali, ali i sa željom da napravimo što više. Oni imaju svoje ambicije i puno kvaliteta, ali mi ćemo učiniti sve da pokažemo da smo pravi i da možemo da napravimo rezultat vrijedan pažnje", dodao je Milinković, koji za nedjeljni derbi može da računa na sve igrače, osim na Gruzijca Giorgija Merebašvilija koji ima parne kartone.

Vojvodini u meču protiv Zvezde odgovaraju i rezultati 0:0 ili 1:1 da bi se domogla drugog mjesta. Milinković, međutim, kaže da ga kalkulacije ne zanimaju.

"To ne utiče na moju ekipu, niti na moju taktiku. Nikad nismo igrali za jedan bod. Naša je obaveza, prema nama samima i prema navijačima, da damo sve od sebe, da probamo da napravimo najviše. ne kalkulišemo sa tim", odgovorio je Milinković.

Upitan da li žali za nekim bodom koji je izgubljen u ranijim mečevima, koji bi sada Vojvodini mnogo značili, Milinković se zamislio i potom odgovorio:

"Vojvodina ima samo dva poraza (od Rada i OFK Beograda, oba u Beogradu) i sedam remija. Imamo dobru godinu, jer smo odavno ispunili takmičarski cilj. Ali, naravno, da žalim za svakim bodom. Volimo da pobjeđujemo. Igrači su uvijek ginuli, davali maksimum. Ova generacija nije dozvolila da već na jesen zaostajemo 19, 20 bodova za prvoplasiranom ekipom, što se u prošlosti dešavalo...".

Milinković je pozvao navijače da dođu u što većem broju na "Karađorđe".

"Vojvodina to su njeni navijači, to su njeni igrači i sutra treba svi zajedno da pokušamo da učinimo što više", rekao je Milinković.

Za golmana Željka Brkića biće to, po svemu sudeći, posljednji meč za Vojvodinu, jer je praktično sve dogovorio sa Udinezeom.

I njegova želja je da se, kako kaže, pobjedom protiv Zvezde "udari glazura" na uspešnu sezonu ove generacije Vojvodine.

"Zašto da ne iskoristimo priliku koja nam se ukazala u posljednjem kolu", glasno razmišlja kapiten "lala".

Milinković je bio upitan i o kaznama koje se očekuju za sva dešavanja u finalu Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana odigranom 11. maja (službeni rezultat 0:3).

"Kad se završi prvenstvo, možda ću iznijeti svoj stav zbog javnosti. Šta su te kazne u odnosu na onaj bol i sve što smo pretrpili te večeri?", upitao se Milinković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC