• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA i FIFA ukidaju suspenziju FSBiH

Komitet za hitnost UEFA predložio ukidanje suspenzije Fudbalskom savezu BiH. Zvanična odluka FIFA i UEFA naredne sedmice.

 UEFA i FIFA ukidaju suspenziju FSBiH Izvor: MONDO

Poslije usvajanja novog Statuta FSBiH na Skupštini u četvrtak, nema više razloga za suspenziju FSBiH i ona će vrlo brzo biti i zvanično ukinuta.

Komitet za hitnost UEFA zasjedao je u subotu i donio odluku o ukidanju suspenzije, potvrdio je za portal sportsport.ba član Komiteta za normalizaciju FSBiH Elvedin Begić.

"Da, tačno je. Komitet za hitnost UEFA je na današnjoj sjednici dao upute Izvršnom odboru UEFA da ukine suspenziju koja je izrečena FSBiH. Nakon što je usvojen statut, nije više bilo razloga da suspenzija ostane na snazi", potvrdio je Begić.

Predstavnik UEFA u pregovorima sa FSBiH Marsel Benz kaže da je ovu odluku očekivao, te da ona ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

"Delegati Skupštine i članovi Komiteta za normalizaciju, zajedno sa ambasadorima bh. fudbala su učinili sve što je UEFA i FIFA tražila od njih, tako da nije bilo razloga da Komitet za hitnost UEFA ne donese ovakvu preporuku. Naredne sedmice će zasjedati i Komitet za hitnost FIFA, koji će potvrditi ovu odluku, tako da će Izvršni odbori FIFA i UEFA naredne sedmice i zvanično skinuti sankcije sa bh. Saveza", rekao je Benz.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC