• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kraj): Barselona - Mančester 3:1

Pedro (27. minut) donio vođstvo Barsi, Vejn Runi (34) izjednačio, ali su Leo Mesi (54) i David Vilja (69) krunisali dominaciju Katalonaca.

 LŠ (kraj): Barselona - Mančester 3:1 Izvor: MONDO

Ima iznenađenja u startnim postavama!

Pep Gvardiola izostavio je Pujola, Maskerano opet igra štopera, dok Aleks Ferguson nije pronašao mjesto za Berbatova ni na klupi.

Kapiten "crvenih đavola" je Nemanja Vidić.

6' Za sada nema šansi, ali se utakmica odvija u "paklenom" tempu. Više vremena na polovini protivnika provodi Mančester, koji sa Ernandezom, Runijem i Valensijom ima trojicu izrazitih ofanzivaca.

8' Viktor Valdez istrčavanjem do linije šesnaesterca sprečava Runija da prihvati dugu loptu, pošto je ona preskočila Maskerana.

11' Prvi korner finala i to za Barselonu - posle kombinacije Mesija i Vilje, čiji pokušaj je izblokirao Rio Ferdinand. Ništa...

16' Šansa Barse! Dugo je trajala "ševa" oko Junajtedovog kaznenog prostora i oko njega. Na kraju je Ćavi ostao sam na desnom boku, lijepo centrirao na peterac, gdje je Pedro zahvatio loptu i poslao je pored stative...

Furiozan početak Junajteda već je stvar prošlosti. Katalonci su preuzeli sredinu terena.

20' David Vilja pronalazi malo prostora za šut sa 18 metara i ne uspjeva da pogodi okvir gola. Bilo je opasno, kao i u sljedećem napadu, kada Mesiju nije prošao dribling na desetak metara iskosa od gola.

21' Šansa Barse! Vilja šalje prvi šut u okvir gola na utakmici. Iskosa sa desne strane ciljao je suprotnj donji ugao, ali je dugajlija Edvin van der Sar dobro intervenisao.

22' Šansa Barse! Vidić uklizava ispred Mesija i u posljednjem trenutku ga sprečava da šutne... i vjerovatno pogodi mrežu!

Opaka igra španskog tima, Mančester se trudi da preživi.

27' - PEDRO 1:0 za Barsu! Junajted nema rješenja za ovakvu pas igru i kretanje Katalonaca. Akciju Inijeste i pas Ćavija krunisao je Pedro, koji se iskrao pažnji Vidića i sa 15 metara pogodio donji lijevi ugao.

34' - RUNI 1:1! Urodio je plodom presing "crvenih đavola"! Oduzeli su loptu kod desne aut-linije, Runi je iz drugog plana uposlio Gigsa (moguće da je bio u ofsajdu), Velšanin je sačekao Runija, vratio mu loptu, a ovaj je plasirao u Valdezov gornji desni ugao... Neodbranjivo!

40' Ćavi je tukao preko gola, a Inijesta sa 25 metara pravo u Valdeza. Zatim je Mesi kao brzi voz stigao na 20 metara, ali ga Pedro nije najbolje razumio, pa je stigao do lopte tek u "mrtvom" uglu.

41' Slobodan udarac sa više od 25 metara, iskosa sa lijeve strane. Uigrana kombinacija Ćavi, Buskets, Pedro propala je zbog prejakog dodira zadnjeg veznog Barse...

43' Kakva šansa Barse! Mesi je po ko zna koji put bio nezadrživ za Vidića i Kerika, uposlio je Vilju na desnoj strani, ovaj centrirao, ali njegova "paralela" na petercu je ostala van domašaja Ferdinanda, Mesija i Van der Sara.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA ... 1:1! Bolja, opasnija Barselona, rezultat - neriješen!

48' Početak drugog dijela i odmah korner za Barselonu, poslije prodora Maskerana po desnoj strani. Čitav minut je trajalo kombinovanje Katalonaca, koje je rezultiralo novim kornerom. Ćavi je iz igre centrirao ka Pikeu na "drugu" stativu, gdje je Vidić otklonio opasnost.

49' Zaprijetio je i Runi, ali u duelu sa Pikeom i Maskeranom nije uspio da uradi ništa konkretnije. Gol-aut...

52' Šansa Barse! Jedan od "milion" sličnih napada. Vertikalni pas za Pedra na desnom boku, njegov šut odbranio je Van der Sar, dok je Mesijev odbitak glavom izbio Evra.

54' - MESI 2:1 za Barsu! Statična odbrana Junajteda kao hipnotisana je gledala Inijestu, zatim Mesija, koji je došao u posjed na oko 25 metara, zalomio u sredinu i pored Evre, Vidića i Van der Sara poslao loptu posred gola i u mrežu.

Bio je to prvi pogodak fenomenalnog Argentinca na tlu Velike Britanije!

60' Vrijeme je i za prvi žuti karton. Dobio ga je Dani Alveš, jedan od "zicera" za to. Nepropisno je u kontri zaustavio Evru.

61' Odmah mu se "revanširao" Majkl Kerik. Uklizao je Inijesti u predjelu kuka, OK, malo niže...

63' Šansa za Barsu! Mesi je obrnuo Ferdinanda na ivici kaznenog prostora, uputio oštar prizemni udarac, ali je Van der Sar dosta dobar na posljednjem zvaničnom meču karijere.

65' Šansa za Barsu! Ovo bi već moglo da se osveti Gvardiolinim pulenima. Akcija sa malog fudbala, koju je Mesi pokušao da kruniše petom. Previše, čak i od takvog majstora.

66' Šansa za Barsu! Ćavi nalazi prostor za udarac sa više od 20 metara, lopta ide u sam desni ugao, ali poluvisoko - idealno za Van der Sara da se istakne paradom. Poslije kornera je pokušao i Inijesta, međutim, njegov "projektil" išao je pravo u golmana.

69' Nani umjesto Fabija.

69' VILJA - 3:1 za Barsu! Mančester je sabijen ispred svog gola i ovo je bilo neizbježno.

Mesi je ušao u šesnaesterac sa desnog boka, napravio dar-mar, izgubio loptu, ali "đavoli" nisu znali da je zadrže. Od Nanija se odbila u noge Busketsu, ovaj je vratio Vilji, koji sa 17 metara šalje prelijep udarac, nošen unutrašnjim efeom. Lopta pored nemoćnog Van der Sara odsjeda u mreži uz lijevu stativu. Umjetnost!

77' Skols umjesto Kerika, koji večeras, realno, nije znao gdje se nalazi. A, pretrčao je mnogo.

79' PENAL za Mančester? Gigs je pokušao da skloni loptu ispred Vilje, ovaj je u trku zakačio rukom, ali Mađar Kasai nije smatrao da je to za najstrožu kaznu.

84' Moglo je da bude opasno, ali je Valdez još jednim smjelim istrčavanjem daleko od gola sklonio loptu sa glave Ćićarita Ernandeza.

85' Valdezu žuti karton zbog otezanja.

86' Keita umjesto Vilje.

88' Pujol umjesto Alveša, dočekan ovacijama navijača Barselone, preuzima kapitensku traku. Podići će i pehar.

92' Afelaj umjesto Pedra... čeka se samo posljednji Kasaijev zvižduk. Odmah je Afelaj uspio da šutne u okvir gola, Van der Sar pravi posljednju paradu u karijeri.

LONDON. Stadion: Novi Vembli. Gledalaca: 90.000.

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alveš (od 88' Pujol), Pike, Maskerano, Abidal - Buskets, Ćavi, Inijesta - Pedro (od 92' Afelaj), Mesi - Vilja (od 86' Keita).

MANČESTER JUNAJTED (4-4-1-1): Van der Sar - Fabio (od 69' Fabio), Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik (od 78' Skols), Park, Valensija, Gigs - Runi - Ernandez.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC