• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Mesi je "novi Maradona"

Slavni Argentinac kaže da je Lionel Mesi jedini igrač na planeti koji je zaslužio da ga zovu "novi Maradona".

 Maradona: Mesi je "novi Maradona" Izvor: MONDO

Po mnogima najbolji fudbaler svijeta svih vremena Argentinac Dijego Armando Maradona priznaje da je njegov sunarodnik iz Barselone Lionel Mesi jedini zaslužio da nosi nadimak "novi Maradona".

Zvanično najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu, u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA), bio je najbolji akter velikog finala Lige šampiona na Vembliju. Ne samo da je konstantno stvaro probleme odbrani Mančester junajteda, već je bio i strijelac gola u pobjedi Barselone od 3:1.

"Tokom godina mnogo puta sam čuo da se na terenima pojavio 'novi Maradona', ali vjerujem da je Mesi to zaslužio. On je nevjerovatno talentovan i ima jedinstvenu sposobnost da s loptom uradi stvari koje ne očekujete", rekao je Maradona za list "San".

"To ga čini posebnim. Svi veliki igrači znaju da igraju fudbal i rade stvari koje vas tjeraju da ih iz utakmice u utakmicu gledate sa divljenjem i pomislite da li je to što rade uopšte moguće. Mesi je takav igrač", dodao je on.

Mesi je ove sezone sa 12 golova najbolji strijelac Lige šampiona.

"Ne treba da pričamo samo o Mesijevim vještinama kada vodi loptu, pošto je njegova igra na mnogo višem nivou. On naporno radi za svoj tim i otežava posao protivniku. Gledajte njegovo kretanje kada Barselona nema loptu. Njegovi saigrači mogu da se oslone na njega kao i na svakog drugog kada je potreban presing ili igra u odbrani", rekao je Maradona.

"Tačno je - on je sposoban da izvede čarobne poteze. Ali, takođe, mnogo radi za svoj tim", dodao je Diego Maradona.

Mesi je osvojen trofej u Londonu drugi u Ligi šampiona. Oba je osvojio protiv Mančester junajteda. I prije dve godine u Rimu bio je strelac. Mesi će 24. juna napuniti 24 godine, a da bi zaista stigao slavnog Maraodnu neophodan mu je i uspjeh sa državnim timom.

"El Pibo" je 1986. kao kapiten i najbolji igrač Mundijala u Meksiku predvodio "gaučose" do druge titule šampiona svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC