• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Suspendovani Bin Hamam i Vorner

FIFA je suspendovala Mohamed bin Hamama i Džeka Vornera zbog sumnji da su nudili mito za glasove na izborima za predsjednika svjetske fudbalske organizacije.

 FIFA: Suspendovani Bin Hamam i Vorner Izvor: MONDO

Istovremeno, prvi čovjek FIFA Jozef Blater oslobođen je sumnji.

Etički komitet FIFA saopštio je da su Bin Hamam i Vorner suspendovani na neodređeno vrijeme, a ukoliko istraga pokaže da su krivi prijeti im doživotna suspenzija.

Ovaj komitet saslušao je u nedjelju Bin Hamama, Vornera i Blatera.

Bin Hamam, predsjednik Azijske fudbalske konfederacije, u nedjelju ujutru saopštio je da se povlači iz izborne trke za predsjednika FIFA.

"Zbog nedavnih događaj sam povrijeđen i razočaran - na profesionalnom i ličnom nivou. Ožalošćen sam što borba za stvari u koje sam vjerovao ima veliku cijenu - degradaciju reputacije FIFA. To nije ono što sam imao na umu za FIFA i to je neprihvatljivo", napisao je Bin Hamam na svom internet sajtu.

"Molim se da se moje povlačene ne povezuje s istragom Etičkog odbora pošto ću se pojaviti tamo da skinem ljagu s mog imena za neosnovane optužbe", naveo je Bin Hamam uoči saslušanja.

Protivkandidat mu je bio Blater, koji je oslobođen sumnje da je znao za pokušaje podmićivanje, pa je na korak od novog izbora za na funkciju.

Drugi suspendovani, Džek Vorner, obavljao je funkciju potpredsjednika FIFA.

Bin Hamam i Vorner se sumnjiče da su ponudili 40.000 dolara delegatima na skupštini Karipske fudbalske federacije početkom maja.

"Zadovoljni smo što je ovaj slučaj otvoren i nadamo se da će istraga dati odgovore na sva pitanja", kazao je zamjenik predsjednika Etičkog komiteta FIFA Petrus Damaseb.

Bin Hamam je ranije nekoliko puta demantovao optužbe o kupovini glasova, ali je priznao da je platio troškove putovanja i smještaja pojedinim delegatima na skupštini Karipske fudbalske federacije.

Izborni kongres FIFA održaće se 1. juna u Cirihu.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC