• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul dobije Zvezdu 4:0, a Klop me zaustavi kod tunela... Milojević mu oćutao ove riječi, pa "hladan tuš" na Marakani

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vladan Milojević prisjetio se anegdote iz duela sa Jirgenom Klopom, odnosno njegovim Liverpulom u Ligi šampiona u sezoni 2018/19.

 Vladan Milojević o susretu sa Jirgenom Klopom i utakmicama sa Liverpulom Izvor: Profimedia

Za sedam dana bliži se godišnjica najveće evropske pobjede Crvene zvezde u 21. vijeku. Na "Marakani" je golovima Milana Pavkova pao Liverpul (2:0), ispostaviće se osvajač Lige šampiona iz iste sezone, a Vladana Milojevića od pomisli na taj meč i dalje prolaze žmarci. U emisiji "Legende Marakane", u kojoj je pričao i o svom eventualnom povratku u Zvezdu, dotakao se ove velike pobjede, ali i teškog poraza koji je tome prethodio.

Iz sjećanja navijača vjerovatno je i izbledjelo kako je samo nekoliko dana prije istorijskog susreta u Beogradu, Liverpul slavio na Enfildu 4:0, uz čudnu utakmicu u kojoj smo vidjeli penale, povrede...

Poslije svega toga viđenog teško da je iko mogao i da pomisli da Crvena zvezda može da odgovori Liverpulu i pred svojim navijačima, kamoli da ih pobijedi, ali Vladan Milojević priznaje da je bio optimista iako je bio svjestan da je tim Jirgena Klopa, koji mu se šeretski osmjehnuo uoči utakmice, neuporedivo jači, skuplji i kvalitetniji.

"Pa, pazite... Ja sam trener i vjerujem da će moja ekipa da pobijedi i tako ekipu pripremim. Ne mogu da kažem jesam li znao ili nisam znao da ćemo pobijediti. Igrali smo prvo na Enfildu, bilo je 4:0... Sjećam se kad smo izlazili da sam se pozdravio sa Klopom. čim smo izašli, prije tunela i miks-zone. Znaš, rekao mi je "prošli put i nije bilo tako loše", ja nisam ništa reagovao - samo sam se pozdravio sa njim", prisjetio se Vladan Milojević i osvrnuo se na meč u Beogradu.

"Bila je to utakmica u kojoj smo imali četvoricu povrijeđenih igrača, to je sve zbog intenziteta. Srpska liga se recimo igra na 3.000 obrtaja, a Liga šampiona na duplo više. Mi to ne možemo ni da istreniramo, u Evropi imate 12 km više po meču. To je teško za nas, pucaju mišići - Čaušić, Pavkov, Jovančić, Krstičić... I desilo se, morate da imate sreće - ili da Borjan odbrani. Dali smo gol i ponijela nas atmosfera, to je tako u fudbalu. Uz sve to perfektna partija Milana Pavkova. Šta sam ja razmišljao na poluvremenu? Kako mislite, nisam mogao da odem da kažem da ne igramo više. Igramo dalje, zaboravimo sve i morao sam da hrabrim igrače i da se ne plaše ničega i da daju sve od sebe. Da li će to biti dovoljno ili ne? Nikad se ne zna. Nije ta utakmica protiv Liverpula bila nešto drugačija od bilo koje druge. Uradili smo par korekcija koje se tiču tog trenutka, ali to uvijek tako ide."

Čitavu emisiju "Legende Marakane" u kojoj je Milojević govorio o svojoj drugoj sezoni i trećoj sezoni u Crvenoj zvezdi, kao i o pokojnom saradniku Milanu Kosanoviću za koga je imao lijepe riječi, pogledajte ispod:

Vladan Milojević
Izvor: YouTube/Crvena zvezda FK

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC