• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši slave Ligu šampiona, a ja se izvinjavam mom igraču: Milojević prvi put otkrio - Bio sam dužan to da uradim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vladan Milojević je u trenutku euforije poslije Salcburga ipak morao da pozove jednog igrača u svlačionicu i da mu se izvini.

 Vladan Milojević pričao o plasmanu Crvene zvezde u Ligu šampiona Izvor: MN PRESS

Vladan Milojević bio je tvorac najvećih uspjeha Crvene zvezde još od 1991. godine i Barija, a kao dva ključna meča u njegovom mandatu na "Marakani" najčešće se spominju Krasnodar i Salcburg. U prvopomenutom susretu u Beogradu obezbijeđeno je mjesto u Ligi Evrope i često navijači crveno-bijelih kažu da je to bila najemotivniji meč za njih, dok je godinu dana kasnije u Salcburgu poslije dramatične predstave ostvaren plasman u Ligu šampiona.

Sa tog susreta navijači Zvezde najviše pamte povredu Pavkova i reakciju Krstičića koja je sve promijenila, zatim golove Bena u razmaku od samo minut, dok su mnogi zaboravili važan detalj koji se desio u prvom poluvremenu...

Salcburg je "ubacio u mašinu" Crvenu zvezdu i ređale su se šansa za šansom pred golom Borjana, ali srećom po njih domaći fudbaleri nisu bili precizni. I prije nego što su počeli da pogađaju, Vladan Milojević je primijetio da je napravio grešku kada je u pitanju sistem igre i odlučio je da ne bude tvrdoglav. Zamijenio je poslije pola sata Veljka Simića koji je pognute glave izašao iz igre, a umjesto njega je ušao Dušan Jovančić s kojim su crveno-bijeli imali bolju kontrolu veznog reda.

Pet godina kasnije, Vladan Milojević je u emisiji "Legende Marakane" na Zvezda TV otkrio da mu je ta odluka bila veoma teška i da je nakon velikog slavlja morao da se izvini Veljku Simiću i objasni zašto ga je zamijenio.

"Bitno je da ja ne griješim i onaj koji kada stvarno donese odluku - stoji iza nje. Znam kada pogriješim i čak sam mojim igračima sam se izvinio. Ima jedan primjer, utakmica sa Salcburgom... Kada sam zamijenio igrača, prvi put mi se desilo u prvom poluvremenu, tada je izašao mali Simić. Bila je poslije toga velika euforija, a meni je bio bitan povratak u Beograd kada sam ga pozvao u svlačionicu i iskreno sam mu rekao zašto sam ga zamijenio i zašto sam to uradio. U tom trenutku sam ja osjećao da sam dužan to da uradim, puno trenera će da kaže šta sam ja dužan, ali ja ne", rekao je Vladan Milojević o odluci koja je promijenila istoriju Crvene zvezde, na bolje.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda/Screenshot

"To je duhovnost koju imam preko vjere, odnosno čitao sam sam motivacione knjige poslije kojih mogu da racionalno razmišljam. Ja sam najizloženiji u svemu tome i znam da će se odraziti na ekipu."

Pogledajte čitavu emisiju "Legende Marakane" sa Vladanom Milojevićem u kojoj je opširno govorio o pohodu Crvene zvezde od njegovog dolaska u klub u ljeto 2017. godine. Nije počelo sjajno sa Florijanom i Irtišom, kada niko nije imao vjeru da je Zvezda sposobna da se vrati u sam krem evropskog fudbala, ali Sparta i Krasnodar su to promijenili.

Vladan Milojević u emisiji "Legende Marakane"
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC