• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Adžić u Brazilu, Pačeko već u Zvezdi?

Na Wikipediji uveliko piše da je Pačeko iz Flamenga novi igrač Crvene zvezde, iako će sportski direktor Ivan Adžić tek u četvrtak na put u Brazil.

 MONDO: Adžić u Brazilu, Pačeko već u Zvezdi? Izvor: MONDO

U Brazil - po pojačanja.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, sa notesom u džepu, u kojem je njegov prijatelj i legendarni fudbaler Crvene zvezde iz velikog broja brazilskih klubova Dejan "Rambo" Petković upisao nekoliko potencijalnih pojačanja po sopstvenom ukusu, krenuće u četvrtak u Brazil, odnosno u Rio de Žaneiro...

U potragu za novim Evandrom Goebelom!

U isto vrijeme, Adžić će biti na vezi sa zamjenikom Goranom Vasiljevićem, na čijem stolu će ostati ponude, koje su nedavno stigle za Zorana Tošića, Sašu Stamenkovića i Pavla Ninkova, saznaje MONDO.

Prošle zime, na Petkovićev prijedlog, dovedeni su Evandro i Kristijan Borha, a ispostavilo se da su obojica bila prava pojačanja za crveno-bijele, iako se od Kolumbijca Borhe možda više očekivalo. Po već oprobanom receptu, Adžić će u Brazilu, gdje je u jeku prvenstvena trka, pogledati još nekoliko igrača, na raznim pozicijama.

Adžić će u Brazilu odgledati osam zvaničnih utakmica.

MONDO saznaje da će sportski direktor u "Zemlji fudbala" prije svega tražiti pojačanja na lijevom krilu, gdje su se ove sezone smjenjivali Ognjen Koroman, Aleksandar Jevtić, Marko Vešović i u špicu, gdje je uglavnom počinjao Andrija Kaluđerović, a povremeno šansu dobijali standardno desno krilo Borha, zatim Slavko Perović, rijetko i Jevtić.

Pojedini srpski mediji već su objavili da u Crvenu zvezdu stiže ofanzivni vezni iz Flamenga, Vinisijuš Pačeko dos Santos, a sve na osnovu izjave predsjednice Flamenga Patrisije Amorim, koja je nagovijestila takav ishod, odnosno pozajmicu za početak, a poslije možda transfer.

Navodno, Evandro i Borha su "zacrtani" za startnih 11 naredne sezone, a s obzirom na to da će od naredne sezone biti limitiran broj stranaca na četiri u početnoj postavi, mjesta novajlijama ustupiće Li Adi, Kadu Mendeš i/ili Aval Isah. Ukoliko stignu ponde, sva trojica će moći da napuste Zvezdu, mada nije nemoguće da neko od njih ostane.

Ako to bude Adi, trener Robert Prosinečki nagovijestio je da na njega najvjerovatnije neće računati naredne sezone.



Pačeko je dugo već u Flamengu, posljednjem klubu "Ramba" Petkovića, a od 2004. godine kada je osvojio Karioka šampionat, bio pozajmljivan portugalskom Belenensešu, rivalu Gremiju i urugvajskom Liverpulu. Na sajtu Wikipedija uveliko piše da je Pačeko na pozajmici u Crvenoj zvezdi.

Od ponuda koje su stigle za Tošića, Stamenkovića i Ninkova, jedna je već odbijena, saznaje MONDO, a to je ponuda Briža za kapitena Crvene zvezde Ninkova. To ne znači da će on ostati u Crvenoj zvezdi i naredne sezone, već samo da su druge dvije, koje se i dalje drže u tajnosti, finansijski "jače".

Crveno-bijeli su dobili slobodno do 21. juna u 10 časova, kada će Prosinečki prozvati igrače na startu ljetnjih priprema. On bi volio da tada već ima formiranu ekipu, ali je pitanje da li će sportski menadžment uspjeti da završi sve poslove do tada.

Zvezdaši će od 23. do 28. juna boraviti na Zlatiboru, poslije čega će se preseliti u Austriju. Pripreme će biti nastavljene prvo u Vinzdorfu (30. jun - 6. jul), a potom u staroj bazi - Badtacmandorfu (6. jul - 18. jul). Ekipa bi tada trebalo da bude fizički spremna za start sezone, a to će biti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, 29. jula.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC