• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najnesigurniji posao u svijetu - trener Palerma

Predsjednik Palerma Maurisio Zamparini nastavio da "rotira" trenere. Napravio je 22. promjenu na klupi tog kluba od kako je došao 2002. godine. Ponovo je stradao Delio Rosi.

 Najnesigurniji posao u svijetu - trener Palerma Izvor: MONDO

Na početku - veliko je pitanje da li je ovo uopšte vijest?!

Palermo je ponovo promijenio trenera. Delio Rosi, ljubimac navijača, koji je bio otpušten ove sezone poslije poraza na svom terenu od Udinezea (0:7), a poslije četiri meča vraćen na klupu umjesto Sersea Kozmija, otišao je sa najvrelije klupe u Seriji A, možda i evropskom fudbalu.

Nekoliko dana poslije zvaničnog završetka sezone u Italiji i poraza Palerma od Intera u finalu Kupa u Rimu (1:3), klub sa Sicilije objavio je da raskida saradnju sa Rosijem, nakon što je sada već bivši trener održao sastanak sa temperamentnim vlasnikom kluba Mauricijom Zamparinijem.
Zamparini je otpustio Rosija poslije bruke sa Udinezeom, doveo Kozmija i otpustio ga poslije samo četiri kola, a presudan je bio poraz od najvećeg rivala Katanije (0:4), vratio Rosija i sada ga pustio da ode nakon što mu je istekao kratkoročni ugovor.

Od kada je 2002. godine došao na čelo Palerma, Zamparini je razlazom sa Rosijem napravio 22. promjenu na mjestu trenera, a niko se od tih trenera nije zadržao cijelu sezonu osim samog Rosija, koji je vodio ekipu od novembra 2009. do februara 2011. godine i pomenutog otkaza, odnosno dolaska Kozmija.

Ipak, ni period od novembra 2009. do februara 2011. godine, formalno nije cijela sezona, već jedna od pola i druga do pola. Zamparini je prije Palerma, bio vlasnik Venecije, gdje je takođe “rotirao” trenere, pa je tako za 24 godine u fudbalu smijenio čak 32 trenera, neke više puta.

Favorit da naslijedi Rosija, i tako vjerovatno opeče tur na vreloj klupi, je Stefano Pjoli, koji je otišao iz Lećea, nakon što je tim sa juga sačuvao u Seriji A.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC