• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Predsjednik je... pa, naravno Blater!

Dosadašnji predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater danas je ponovo izabran na tu funkciju na Kongresu FIFA u Cirihu.

 FIFA: Predsjednik je... pa, naravno Blater! Izvor: MONDO

Josef Sep Blater i naredne četiri godine biće predsjednik Svetske fudbalske federacije (FIFA). Švajcarcu je ovo četvrti mandat od kada je prvi put stao na čelo moćne organizacije.

Blater je svoj prvi mandat započeo 8. juna 1998, a uoči ponovnog izbora obećao je da se više neće kandidovati za predsjednika FIFA.

Ove godine Sep Blater nije imao protivkandidata, jer je predsjednik Azijske fudbalske konfederacije (AFC) Mohamed Bin Hamam iz Katara u nedjelju povukao kandidaturu zbog optužbi za korupciju.

Blater je rođen 10. marta 1936. godine u švajcarskom mjestu Visp. ČLan FIFA postao je 1975. godine. Prvo je bio tehnički direktor, i na toj funkciji ostao je šest godina, zatim je punih 17 godina obavljao dužnost generalnog sekretara.

Za predsjednika FIFA biran je 1998, 2002. i 2007. godine, kada ga je predložilo samo 66 od 207 članova.

Blater je iste godine kada je dobio treći mandat uvršten u englesku fudbalsku Kuću slavnih, u posebnu kategoriju fudbalskih ambasadora.

Svjetska fudbalska federacija odbacila je molbu Ujedinjenih Arapskih Emirata da ublaži propise koji omogućavaju igračima da mijenjaju reprezentacije.

FIFA je na kongresu u Cirihu odbila molbu UAE da se smanji period od pet godina na tri godine boravka da bi stranac stekao mogućnost da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj živi.

Samo 42 zemlje bile su za, a 153 bile su protiv.

Predsjednik pravne komisije FIFA Anhel Marija Viljar rekao je da bi se narušio "identitet reprezentacija" ako bi se taj prijedlog primijenio na igrače starije od 18 godina.

Predsjednik fudbalskog saveza UAE, Mohamed al-Rumaiti rekao je da bi da promjena dobro došla malim zemljama koje žele da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. On je kazao da bi takvo pravilo dobro došlo zemljama koje imaju veliki broj imigranata.

FIFA je 2008. godine povisila zahtjeve sa dve godine na pet godina boravka.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC