• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetske zvijezde i preskupa pojačanja, a najgori su u Evropi: Trošili milione, a nikog nisu pobijedili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako su odigrali čak 12 mečeva, a u mnogima od njih bili i favoriti, nisu zabilježili nijedan trijumf u tek završenoj evropskoj sezoni.

 Olimpijakos nije pobijedio nikoga u Evropi Izvor: Profimedia

Grčki fudbal je već dugo u krizi, ali ono što je Olimpijakos uspio da uradi u ovoj sezoni teško da će ijedan evropski tim ponoviti u skorije vrijeme. Crveno-bijeli iz Pireja potpuno su razočaranje i danas se o njihovim rezultatima piše iz ugla koji na početku sezone nisu očekivali. Nakon što su neuspješno završili grupnu fazu Lige Evrope, crta je podvučena i situacija nije dobra - 12 evropskih mečeva i nijedna pobjeda!

Olimpijakos je kvalifikacije počeo u drugom kolu borbe za Ligu šampiona, gdje ih je Makabi iz Haife eliminisao. U Izraelu je bilo 1:1, da bi u Pireju Makabi odnio ubjedljivu pobjedu (4:0) i tako najavio agoniju crveno-bijelih u tekućoj sezoni. Preselili su se u kvalifikacije za Ligu Evrope, gdje su preko Slovana iz Bratislave (dva remija, prolaz na penale) i Apolona iz Limasola (dva remija, prolaz na penale) stigli do grupne faze drugog po snazi evropskog takmičenja.

A i tamo, ništa! Žrijeb je tim iz Pireja stavio u grupu sa Frajburgom, Nantom i Karabagom, što je očigledno bio preveliki izazov. Uspio je velikan grčkog fudbala samo po jednom da remizira sa predstavnicima Njemačke i Azerbejdžana, pa je grupnu fazu u ovom takmičenju završio na posljednjoj poziciji, sa ubjedljivim zaostatkom sa trećeplasiranim Karabagom. Kada se podvuče crta - 12 mečeva, nijedna pobjeda, sedam remija i pet poraza.

Podsjećamo, tokom ljetnog prelaznog roka Olimpijakos je bio izuzetno aktivan na tržištu. Na petoricu fudbalera koje su kupili potrošeno je preko 15 miliona evra, a najveće zvijezde stizale su bez obeštećenja. Kao slobodni igrači u Pirej su stigli Džejms Rodrigez, Sedrik Bakambu, Marselo i Šime Vrsaljko, dok su trenutno na pozajmici u velikanu grčkog fudbala Diadije Samaseku (Hofenhajm), Konrad de la Fuente (Olimpik Marsej), Panajotis Retsos (Verona), Džoš Bouler (Notingem Forest),...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC