• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčki velikan doveo dva igrača reala: Skupljaju "istrošene" zvijezde - ili će biti debakl ili pun pogodak!

Autor Dragan Šutvić

Prije dva Svjetska prvenstva Hames Rodrigez je bio najtraženiji fudbaler na svijetu, ali se situacija za osam godina drastično promijenila.

 hames rodrigez u olimpijakosu Izvor: Profimedia

Olimpijakos je ovog ljeta potpuno razočarao svoje navijače pošto ih je Makabi iz Haife zaustavio već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a malo je nedostajalo da ne dođu ni do Lige Evrope, ali su nekako poslije penala prošli Apolon. Otkazom je platio Pedro Martins i stigao je Karlos Korberan, a od tada u Pirej samo stižu pojačanja. Investirali su mnogo novca kako bi se vratili u elitno takmičenje, tako da je stiglo i najbombastičnije ime do sada!

Možda će vas zanimati

Nakon potpisa brazilskog defanzivca Marsela, doveli su i Hamesa Rodrigeza, takođe bivšeg fudbalera Real Madrida. Stiže kao slobodan agent poslije raskida ugovora sa Al Rajanom, dok nema sumnje da su na "Karaiskakisu" razbili kasu kako bi mu ponudili platu koja će zadovoljiti njegove apetite.

Već dugo godina Rodrigez nije na vrhunskom nivou, a pad je počeo mnogo prije odlaska iz Real Madrida u jesen 2020. godine. Tada je kao slobodan agent prešao u Everton gdje se nije snašao, pa je poslije samo jedne sezone otišao "trbuhom za kruhom" u Katar. I tamo mu se brzo smučilo i vratio se u Evropu kako bi se spremio za Svjetsko prvenstvo sa Kolumbijom, ali teško da će biti blizu nivoa iz 2014. godine kada je bio jedna od zvijezda turnira.

Kolumbijac je za vrijeme svog boravka u Real Madridu osvojio dvije Lige šampiona, bio je uspješan i na pozajmici u Bajernu sa kojim je uzeo dvije titule, ali čini se da ga je fudbal sve manje zanimao...

Dodajmo i to da je Olimpijakos ovog ljeta pored dvojice igrača Real Madrida doveo još Šima Vrsaljka, Pipu, Dorona Lajdnera, Filipa Zinkernagela, Abubakara Kamaru i Pepa Bijela, dok je najavljen dolazak i Sedrika Bakambua iz Marseja, odnosno pitanje je trenutka kada će biti potvrđen transfer.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC