• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nojer - konačno - prešao u Bajern

Bajern Minhen kupio Manuela Nojera, a u istom danu angažovao i Rafinju. Šalke za golmana dobio 18 miliona evra, a nastaviće da dobija ukoliko Bajern bude bilježio uspjehe.

 Nojer - konačno - prešao u Bajern Izvor: MONDO

Jedna od najvećih transfer saga u Evropi ove sezone privedena je kraju.

Manuel Nojer, mladi, talentovani, a već afirmisani golman njemačke reprezentacije, napustiće Šalke iz Gelzenkirhena, klub u kojem je počeo karijeru i preći u redove najvećeg njemačkog kluba, Bajerna iz Minhena.

Ovaj transfer biće ostvaren 1. jula, a potvrdila su ga rukovodstva oba kluba.

Na kraju, Nojer je plaćen 18 miliona evra, prema izvještajima koji stižu iz Njemačke, a 25-godišnji golman potpisao je ugovor sa Bavarcima do 2016. godine, a Šalke će tokom tog perioda dobijati određene bonuse za svaki uspjeh Bajerna sa Nojerom na golu, pa je moguće da će na kraju ovaj transfer iznositi i 20, 22, 25 miliona evra...

Sportski direktor kluba iz Gelzenkirhena, Horst Helt, izjavio je da su čelnici "kraljevsko plavih" prihvatili ponudu najtrofejnijeg nemačkog kluba pošto je, prema njegovim riječima, to bila "najbolja solucija za sve strane".

"Ranije smo upoznati sa željom Nojera da promijeni sredinu u ljetnom prelaznom roku i nismo željeli da našem dosadašnjem kapitenu kvarimo planove", zaključio je Helt.

Nojer je prošao omladinsku školu Šalkea, a za prvi tim je odigrao više od 150 utakmica.

"Drago nam je što smo doveli najboljeg golmana u Njemačkoj i to na duži period", rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.
Uprava Bajerna takođe je angažovala odbrambenog igrača italijanske Đenove, Brazilca Rafinju, sa kojim je potpisala trogosišnji ugovor. Na sajtu Bavaraca nije objavljen podatak o visini transfera 26-godišnjeg defanzivca, koji u dresu Đenove tokom prošle sezone zabilježio 33 nastupa i postigao dva gola.

Rafinja, koji je odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Brazila, dobro poznaje stanje u elitnom rangu takmičenja u Njemačkoj, s obzirom na to da je punih pet godina bio član Šalkea.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC