• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" pali u Seulu

U prijateljskoj utakmici na Sangam stadionu u Seulu, Južna Koreja pobijedila Srbiju 2:1. Strijelci za domaćina Park u 14. i Kim u 54. minutu, a za "orlove" Petrović u 86.

 "Orlovi" pali u Seulu Izvor: MONDO

Srbija nije uspjela...

Južna Koreja bila je bolja od "orlova" u prijateljskoj utakmici odigranoj pred oko 40.000 gledalaca u Seulu. Najlepše od Srbije što smo vidjeli bio je utješni gol Radosava Petrovića u 88. minutu.

Naša reprezentacija se iz Koreje seli u daleku Australiju gdje će kroz četiri dana u Melburnu pokušati "kengurima" da se revanšira za bolan poraz sa posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Orlovi" su u Seulu nastupili bez nekolicine standardinih reprezentativaca, u dosta promijenjenom sastavu, i ako se tome doda naporan put do glavnog grada Koreje (krenuli u srijedu stigli u četvrtak) bolje izdanje izabranika Vladimira Petrovića nije se ni moglo očekivati.

"Tigorvi Azije" ovom pobjedom su se revanširali Srbiji za poraz iz Londona 2009, kada su se dvije reprezentacije susrele u sklopu priprema za Mundijal. Bilo je 1:0 za "orlove" Inače, Koreja i naša reprezenatcija odigrali su deset utakmica i skor je na našoj strani 5-3-2.

Pižon se odlučio za sljedećih startnih 11: Šaranov - Kolarov, Biševac, Subotić, Tomović - Tošić, Stanković, Petrović, Kuzmanović, Mirić - Despotović. U nastavku su šansu dobili Obradović, Rajković, Trivunović, kao i debitanti Ilić, Damjanović i Petronijević.

Domaćin je već u prvom minutu imao priliku, ali je tada mreža Srbije ostala netaknuta.
Ipak, u 14. minutu nisu mogli da se odbrane...

Odbrana "orlova" loše je odreagovala na centaršut sa lijevog krila. Igrač Koreje na prvoj stativi je odvukao Biševca i Subotića, dok je Tomović zakasnio da pokrije Park Ču Jonga i napadač Monaka je glavom sa sedam-osam metara rutinski matirao Bojana Šaranova.

Poslije primljenog gola, dosta se menja situacija na terenu. Srbija postaje opasnija, ali Koreju u dva navrata spasava okvir gola.

Zoran Tošić odlično je izveo slobodnjak u 19. minutu, Mirić je tukao glavom, golman Koreje odbranio, a Ranko Despotović pritrčao na odbitak, koji je od čuvara mreže domaće reprezentacije završio na prečki. Despotović je već počeo da se raduje!

Radosav Perović je podigao navijače na noge, međutim, sreća je ponovo bila na strani "tigrova".

Primjetio je "vezista" Partizana da je golman Jung istrčao i pokušao da ga lobuje sa preko 50 metara. Na kraju lopta nije išla toliko visoko, a Jung se vratio nazad, ali je potpuno izgubio orjentaciju ušavši punih dva metara u sopstvenu mrežu. Nažalost, Petrović je pogodio stativu!

Li Kjun Ho je šest minuta prije odlska na odmor izbio je sam ispred Bojana Šaranova, ali je srpski golman istrčao i nogom spriječio da Koreja povisi na 2:0. Prethodno je kod duge lopte "ispao" Neven Subotić.

Do kraja prvog djela nije bilo više prilika.

U nastavku meča Pižonovi puleni nisu bili na nivou iz prvog djela. Srbija je vrlo brzo primila i drugi gol.

Po desnoj strani je munjevito prošao Ča Du Ri (sin legendarnog Ča Bum Kuna), lopta je prošla sve igrače u kaznenom prostoru "orlova" i stigla do defanzivca Kim Jung Kvona, koji je utrčao iz drugog plana i imao vremena da mirno nacilja donji lijevi ugao. Šaranov nemoćan - 2:0!

Tek u 74. minutu Subotić je mogao da smanji na 2:1. Posle kornera je zahvatio loptu glavom, ali nije bio precizan. Nešto kasnije Koreja je mogla i do 3:0. Šaranov nije uspio da dođe do lopte koja je ubačena sa desne strane, ali se iskupio odbranivši opasan šut sa 12-13 metara.

Konačno i Srbija postiže gol. I to kakvog...

Dugo je petljao Zoran Tošić, Korejanci su mu oduzeli loptu, ali su je izbili samo do 25 metara od gola. Tamo ju je dočekao Radosav Petrović i unutrašnjim delom stopala poslao u gornji lijevi ugao. Evrogol! Nije mu se posrećilo u prvom poluvremenu, ali zato jeste u 86. minutu.

Do kraja je ostalo malo vremena, tako da je drugi poraz od Južne Koreje bio neminovan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC