• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski prvak rasturio "jenkije"

Španija se sa kamatom revanširala Amerikancima za poraz iz polufinala Kupa konfederacija.

 Svjetski prvak rasturio "jenkije" Izvor: MONDO

U prijateljskoj utakmici odigranoj u noći između subote i nedelje u Foksborou (Masačusets) reprezentacija Španije deklasirala je selekciju SAD sa 4:0 (3:0).

Samo 13 minuta bilo je dovoljno "furiji" da obezbijedi trijumf. Santi Kazorla bio je strijelac u 28. i 41, Alvaro Negredo u 32. i Fernando Tores u 73. minutu.

Ovom pobjedom Španci su se revaširali Amerikancima za poraz u polufinalu Kupa konfederacija 2009. godine. "Jenkiji" su tada slavili sa 2:0 i tako prekinuli niz od 35 vezanih pobjeda Španije.

Pogodak Toresa bio je 27. od kako igra za nacionalni tim i tim golom izjednačio se na 4. mjestu liste najboljih strijelaca španske reprezentacije sa Fernandom Morijentesom.

Neprikosnoven, sa 46 golova, je David Vilja. Dva manje postigao je Raul, dok je na trećem mjestu Fernando Jero sa 29 pogodaka.

Ni činjenica da je igrao bez nekoliko standardnih igrača, koji su Španiji prošlog ljeta donijeli prvu titulu prvaka svijeta, nije omela tim Visentea del Boskea da "pregazi" protivnika, koji privodi kraju pripreme za Kup Sjeverne i centralne Amerike.

U timu Španije nisu bili pošteđeni Ćavi i povređeni Pujol, dok su Kasiljas, Inijesta i Pedro ušli sa klupe. Za Španiju debitovao "vezista" Viljareala 26-godišnji Borha Valero.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC