• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaba tačka Srbije je golman - Milan Borjan! Blam u hrvatskoj emisiji: "On ne brani za tu reprezentaciju"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lapsus u studiju hrvatske televizije, gdje komentator Mundijala nije znao za koji nacionalni tim brani kapiten Zvezde

 Hrvatski komentator ne zna da Milan Borjan brani za Kanadu Izvor: MN PRESS

Prvog dana Svjetskog prvenstva u Kataru, u emisiji Hrvatske radio-televizije stručni analitičari Anton Samovojska i Tomislav Ivković analizirali su učesnike Mundijala i tom prilikom se dotakli i ekipe Srbije. Samovojska je pohvalio selektora Piksija i ukazao da je slaba tačka "orlova" golman - Milan Borjan?!

"Piksi je bio takav i kao fudbaler, samouvjeren i hrabar. Srbija ima uistinu dobrih igrača. Vlahović, Mitrović, Kostić... Imaju Tadića, imaju prekrasnih igrača. Jedina slaba tačka im je golman i to je problematično. Njihov golman, Borjan".

Voditelj emisije je prije prepuštanja riječi Ivkoviću, bivšem golmanu Zvezde, ispravio Samovojsku objašnjenjem da Milan Borjan brani za Kanadu, sa kojom je ostvario istorijski plasman na Mundijal - prvi u istoriji te zemlje još od 1986. godine. "Ovaj, kako se zove za Srbiju..." dodao je Samovojska, u pokušaju da se ispravi, a ni Ivković se nije najbolje snašao: "Imaju dva golmana, jedan brani i isto ima dva prezimena", rekao je on, očigledno aludirajući na Vanju Milinković-Savića.

"Imaju Dmitrovića, rezervnog golmana", rekao je voditelj za kraj kratke, neprijatne scene koju su primijetili gledaoci, a prenio portal Index.hr. Zanimljivo je da će Kanada i Borjan biti rival upravo Hrvatskoj u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.

Podsjetimo, Srbija je otputovala u Katar sa trojicom golmana - Vanjom Milinković-Savićem iz Torina, Predragom Rajkovićem iz Majorke i Markom Dmitrovićem iz Sevilje. Sudeći prema posljednjim mečevima "orlova", čini se da bi Vanja mogao da dobije prednost u četvrtak, kada Srbija bude igrala prvi meč na Svjetskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

Kada je u pitanju Milan Borjan, ključni igrač u mnogim velikim pobjedama Crvene zvezde u posljednjih pet godina, on je odlučio da igra za Kanadu prije više od 10 godina. U tu zemlju je stigao nakon što je počeo da trenira u Dinari iz Knina, a potom je u toku rata preko Beograda otišao preko okeana sa svojom porodicom. Tamo je odrastao od 2000. u Vinipegu i Hamiltonu i nikad nije zaboravio šta je ta zemlja učinila za njega i njegove najbliže.

"Iskreno, veoma sam ponosan što branim za kanadsku reprezentaciju. Kanada je učinila mnogo za moju porodicu i mene. Za Srbiju uvijek navijam, protiv koga god da igra, ali to što branim za Kanadu je na neki način zahvalnost za sve što je ta zemlja pomogla mojoj porodici i meni. Branjenje za Kanadu mnogo mi je pomoglo u karijeri. Bez reprezentacije igračima je teže da pronađu pravi klub. Tako da, koliko ja pomažem Kanadi, toliko i ona pomaže meni. Ne bih mijenjao izbor", rekao je Borjan u intervjuu za MONDO o Srbiji, Zvezdi i Kanadi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC