• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijano raspalio po lopti i ispisao istoriju Mundijala: Niko kao Ronaldo - dugo će ostati nedostižan!

Autor Haris Krhalić

Slavni portugalski fudbaler jedini je u 92 godine dugoj istoriji koji je uspio da postigne golove na toliko takmičenja.

 Kristijano Ronaldo postao prvi fudbaler koji je postigao gol na pet Mundijala Izvor: FoNet/AP/Francisco Seco

Fudbalska istorija ispisana je na Mundijalu u Kataru! Kristijano Ronaldo postao je jedan od fudbalera koji su upisali nastup na pet različitih Svjetskih prvenstava, ali i jedini koji je postigao gol na pet različitih turnira. Pogotkom sa bijele tačke u 65. minutu meča Portugalac je postavio rekord koji će teško biti oboren u bliskoj budućnosti!

Nakon što je snažnim udarcem savladao golmana Gane, doskorašnji fudbaler Mančester junajteda napravio je ogroman korak za beg od svojih pratilaca. Njegov najveći rival Lionel Mesi takođe igra peto Svjetsko prvenstvo, ali u Južnoj Africi 2010. godine nije zatresao mrežu rivala, pa je gotovo nevjerovatno zamisliti da će za četiri godine uspjeti da sustigne portugalskog ofanzivca.

Inače, nastup protiv Gane je 18. za Kristijana Ronalda na Svjetskim prvenstvima, a gol koji je postigao mu je osmi na najvećoj fudbalskoj smotri. Prvi put je zatresao mrežu Irana davne 2006. godine, a zatim su se ređali Sjeverne Koreje 2010. godine i Gane 2014. godine. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu postigao je četiri pogotka i to tri protiv Španije u prvom kolu i jedan protiv Maroka u drugoj rundi grupne faze.

Zanimljivo, Kristijano Ronaldo je postigao gol kao jedini fudbaler na ovogodišnjem Mundijalu koji nema klub! Nakon što je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Mančester junajtedom, slavni fudbaler je slobodan da izabere novu sredinu. Do tada, posvećen je obavezama u nacionalnom timu, gdje istoriju ispisuje i kao tek drugi "besposleni" kapiten u istoriji Svjetskih prvenstava.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC