• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Drago razmišlja, u igri tandem Rada

Dragutinović izmedju Zvezde i Katara, Todorovski ima problem sa Polonijom, dok će trener Prosinečki uskoro sjesti za sto sa Dimitrijevićem.

 ZVEZDA: Drago razmišlja, u igri tandem Rada Izvor: MONDO

Da tim bude kompletan prvog dana priprema.

To je poželio trener Crvene zvezde Robert Prosinečki pred kraj sezone, kada su već počela pitanja oko toga ko će otići, a ko doći medju crveno-bijele.

Djeluje kao da je sportski menadžment kluba, u saradnji s trenerom, zasukao rukave da tim Zvezde zaista bude kompletan ili skoro kompletan za prozivku 21. juna u 10 časova.

Dok su na izlaznim vratima uveliko kapiten Pavle Ninkov (Francuska) i Duško Tošić (Turska), a Ognjen Koroman već otišao u Rusiju, bliži se trenutak kada će na stadionu biti održana prva promocija novog igrača. Pitanje je samo da li će to biti Ivica Dragutinović, Aleksandar Todorovski, Miloš Dimitrijević ili možda neki fudbaler iz Brazila po koje je otišao sportski direktor Ivan Adžić.

MONDO saznaje da je Crvena zvezda u poodmaklim pregovorima sa trojicom nabrojanih fudbalera i da, uprkos problemima koji postoje u nekim slučajevima, postoji mogućnost da svaki od njih pojača klub.

Naime, trener Prosinečki se još prije odlaska u Barselonu vidio sa bivšim reprezentativcem Srbije Dragutinovićem, koji je u 35. godini slobodan igrač i za kojeg je spremljena i dobra ponuda, ali i kapitenska traka. MONDO saznaje da je Drago isprva bio zadovoljan razgovorom s Prosinečkim, ali da mu se u medjuvremenu otvorila mogućnost da za mnogo više novca završi karijeru u Kataru.

Dragutinović je ljudima iz Zvezde rekao da mu je potrebno nekoliko dana da razmisli o svemu.

Prosinečki je zamislio da Dragutinović bude stub odbrane naredne dvije sezone i da za to bude plaćen 300.000 evra po sezoni, uz ogradu da je netačna informacija da ga je zvao i Partizan.

Dragutinović je u svojoj karijeri igrao za Polimlje, Borac iz Čačka, Gent, Standard i Sevilju. Za reprezentaciju je odigrao 49 utakmica. Nije bio učesnik Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi jer je uoči početka turnira doživio tešku povredu.

Sa odličnim desnim bekom Rada, Makedoncem Todorovskim, Crvena zvezda je praktično sve dogovorila, prenio je za MONDO naš izvor iz Ljutice Bogdana, ali postoji ozbiljan problem u realizaciji tog transfera, jer je Todorovski još 25. februara potpisao predugovor sa Polonijom iz Varšave, kojim je predvidjeno da on za taj klub igra naredne tri sezone.

U tom trenutku, za njega je bila zainteresovana i Zvezda, a u medjuvremenu, Todorovski se navodno predomislio i shvatio da bi za njega možda bolje bilo da prije odlaska u inostranstvo igra u Crvenoj zvezdi, na poziciji koju je dugo držao Ninkov, ali sada postoji problem, jer ako ne uspije da raskine ugovor sa Polonijom, neće moći ni da predje na "Marakanu".

Todorovski ima 27 godina i rodjen je u Kraljevu, ali s obzirom da ima makedonsko porijeklo, odlučio je da nastupa za reprezentaciju te zemlje. Ipak, ako bi došao u Crvenu zvezdu, ne bi igrao kao stranac, jer ima srpski pasoš.

Za Makedoniju je odigrao šest mečeva, a prije dolaska u Rad 2008. godine dugo je igrao na Kipru.

MONDO saznaje da će se Prosinečki, odmah po povratku iz Barselone, vidjeti sa Dimitrijevićem, koji se vratio u Rad sa kratkoročne pozajmice u Kjevu. "Mali Čava", sin poznatog Zorana "Čave" Dimitrijevića, bivšeg reprezentativca i fudbalera Partizana i zagrebačkog Dinama, uklapa se u zamisli trenera Zvezde i on je navodno veoma zainteresovan da ga ubijedi da dodje u Ljutice Bogdana, a ne u Humsku, jer postoje nagovještaji da ga želi i Zvezdin najveći rival.

Dimitrijević ima 27 godina i rodjen je u Beogradu, a prije Rada igrao je za Nant i Grenobl, uglavnom na poziciji desnog veznog, mada se dobro snalazi i na poziciji centralnog veziste.

Za kraj, iz Crvene zvezde stiže i informacija da je skoro sve dogovoreno sa jednim fudbalerom iz holandske lige, koji igra za jednu stranu reprezentaciju, ali ima srpsko porijeklo. On bi mogao da bude predstavljen, ukoliko ne bude neočekivanih obrta, do kraja nedjelje.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC