• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDIJAL (osmi dan): Da li "panceri" idu kući? Čeka nas veliki derbi!

Autor Dragan Šutvić

Lako može da se desi da Njemačka nakon današnjeg dana bude eliminisana. Međutim, samo jedan čovjek iz naše redakcije vjeruje "pancerima"...

 mondijal osmi dan mondo kladionica  Izvor: fONET/AP/Eugene Hoshiko

Iza nas je sedmi dan Mundijala u Kataru, tokom kojeg su odigrani mečevi drugog kola u grupama C i D.

Najviše razloga za zadovoljstvo, kada je riječ o MONDO kladionici, imao je Šutvić, koji je pogodio dva tačna rezultata (Poljska – Saudijska Arabija 2:0 i Argentina – Meksiko 2:0) i sa osam bodova se učvrstio na vrhu.

Tačan rezultat iz okršaja Poljaka i Arapa išao je na ruku i Hareu i Necku, Bojan je pogodio tačan rezultat utakmice Francuska – Danska, a osim Svitlice, koji je vjerovao Australijancima, niko nije izvukao korist iz duela "Sokerosa" sa Tunišanima.

Osmog takmičarskog dana, igraju se utakmice drugog kola u grupama E i F. Dan će svakako obilježiti okršaj Španije i Njemačke u udarnom terminu (20.00 časova), a kada je riječ o našim prognozama – mišljenja su podijeljena!

Hare, Necko i Svitac "stavljaju ruku u vatru" za Španiju, Goran očekuje goleadu uz podjelu plijena, remi velikih rivala očekuje i Bojan, dok se samo Šutvić usudio da prognozira pobjedu Njemačke, koja bi u slučaju poraza, ali i uz eventualni trijumf Japana nad Kostarikom, već danas bila eliminisana iz bilo kakvih kombinacija za plasman u nokaut fazu.

Osim ta dva duela, još ćemo gledati okršaje Belgije i Maroka i Hrvatske i Kanade.

Ovako smo tipovali za danas!

Izvor: MONDO

DRAGAN

Uprkos trijumfu nad Njemačkom, Japan je i dalje autsajder u ovoj grupi i teško je očekivati da u duelu sa već otpisanom i rasterećenom Kostarikom ponovi tu partiju. Belgija je favorit ne samo u ovoj grupi, već i za visok plasman. Kanada je dokazala kvalitet u duelu sa Belgijom i realno je očekivati da će uspjeti da odoli neubjedljivim Hrvatima. Pred Njemačkom je meč odluke – protivnik za vađenje je jedan od najtežih mogućih, ali kako drugačije doći do velikog rezultata ako ne pobjeđujete velike ekipe?

HARIS

Japan nakon velike pobjede u prvom kolu ima priliku stići do nova tri boda protiv otpisane Kostarike. Ekipa sa Dalekog istoka će danas sa novim trijumfom stići na prag plasmana u narednu fazu. Belgijance očekuje duel sa "tvrdim" Marokom, ali evropska reprezentacija je favorit. Hrvati u prvom kolu nisu opravdali titulu vicešampioni svijeta pa će u ovaj duel ući sa imperativom pobjede što od njih danas i očekuje. U posljednjem meču danas, Španija će poslati Njemačku kući, a najviše razloga za slavlje će imati naravno Japan.

BOJAN

Težak dan za prognozu. Mislim da će Japanci opravdati ulogu favorita protiv slabašne Kostarike, koja sumnjam da se oporavila od debakla u prvom kolu. Na ostalim mečevima očekujem tvrde dvoboje, sa malo postignutih golova. Smatram da će po jedan pogodak odlučiti duele Belije i Maroka, odnosno Hrvatske i Kanade, dok u derbiju večeri, ali o dosadašnjeg dijela turnira, vjerujem da neće biti pobjednika.

NEBOJŠA

Iako su napravili preokret protiv Nijemaca, Japanci neće slaviti u duelu protiv Kostarike, dok će u preostalim mečevima dana sigurne trijumfa upisati nominalni domaćini Belgijanci, Hrvati i Španci. Na meču furije i Njemačke bi trebalo biti i dosta golova.

GORAN

Nakon pobjede protiv Njemačke Japanci igraju protiv Kostarike i mislim da neće kiksati, s obzirom da su Kostarikanci baš baš loši. Belgija mora protiv Maroka da riješi prolaz u narednu krug, da ne komplikuje u posljednjem kolu protiv Hrvatske, a isto tako naše komšije priliku će tražiti protiv motivisanih, ali vrlo dobrih Kanađana, koji su “pokradeni” protiv Belgije. U derbiju kola i dosadašnjeg toka prvenstva nadam se golovima.

ŽELJKO

Japan će igrati na isti način i protiv Kostarike kao sa Njemačkom, ali Kostarika u ovoj utakmici ima najbolju šansu da pokažu zašto su na Mundijalu. Tipujem na iznenađenje Maroka, djeluje da imaju više motiva. Hrvatska sa Kanadom mora pokazati zašto je tu gdje je jeste, a i naljutio ih je trener. Slutim da Nijemci ne misle da je Španija favorit i da spremaju svo oružje za ovu utkamicu. Ali - ovo je najgora Njemačka koju pamtim.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Vraćaju se, ali nakon finala

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC