• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo otišao u legendu

Luis Nazario de Lima Ronaldo, jedan od najtrofejnijih i najboljih igrača svih vremena, u Sao Paolu oprostio se od fudbala na vrlo emotivan način.

 Ronaldo otišao u legendu Izvor: MONDO

Jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima, odigrao je posljednji meč u karijeri i na emotivan način oprostio se od navijača u Sao Paolu.

"Hvala vam za sve što ste uradili za mene tokom karijere. Hvala vam što ste me prihvatili ovakvog kakav jesam, što ste plakali kada sam plakao, a smijali se kada sam se smijao", poručio je sa terena navijačima 34-godišnji Ronaldo u poluvremenu prijateljske utakmice Brazil - Rumunija.

Brazilski mediji prenijeli su da je Ronaldo igrao 15 minuta u pobjedi domaće selekcije od 1:0, golom Freda u 20. minutu, a da je teren napustio umotan u zastavu Brazila i uz ovacije sa tribina i igrača obje reprezentacije.

On je na teren ušao u 30. minutu, umjesto strijelca jedinog gola, a svaki njegov kontakt ispraćen je aplauzom.

"Imao sam tri šanse za pogodak, ali igrom sudbine, nisam uspio da se upišem u strijelce u svom posljednjem meču", rekao je jedan od najuspješnijh golgetera u istoriji fudbala.
Ronaldo je u februaru objavio kraj 18-godišnje karijere, tokom koje je dva puta sa Brazilom osvojio titulu svjetskog prvaka, a učestvovao na još dva. Sa 15 golova najbolji je strijelac u istoriji Mundijala.

Legendarni Pele jedini je igrač koji je u nacionalnom timu Brazila postigao više golova od Ronalda. Pele je za reprezentaciju petostrukog svjetskog prvaka postigao 77 pogodaka na 92 utakmice, dok je Ronaldo 62 puta bio strijelac u 98 mečeva.

Bivši fudbaler Kruzeira, PSV Ajndohvena, Barselone, Intera, Real Madrida i Milana, karijeru je okončao u domovini, u Korintijansu.

Pored brojnih klupskih i individualnih titula, jedan od najomiljenijih fudbalskih "debeljuca" je tri puta proglašen za najboljeg igrača na svijetu, u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC