• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Pozitivno poslovanje u rangu titule

Srđan Šuput, sad već bivši predsjednik Borca, smatra da je ostvario zacrtane sportske i finansijske planove kluba iza kojeg je najuspješnija sezona u istoriji.

 BORAC: Pozitivno poslovanje u rangu titule  Izvor: MONDO

"Pozitivna ocjena revizorskog izvještaja u Borcu je za sve nas ravno osvojenoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine", rekao je Šuput na oproštajnoj konferenciji za novinare.

"Ponosan sam što sam bio predsjednik kluba jer smo ga doveli u finansijsku transparentnost, na stabilne noge. Revizorski izvještaj i njegova pozitivna ocjena su najveće priznanje za sve nas u klubu jer smo u javnost dali sve ono što se godinama krilo u fiokama i što je blokiralo rad Borca", prenosi "Glas Srpske" njegove riječi.

Šuput je kazao da je sadašnji Upravni odbor povećao prihode kluba za šest puta, ali i da je pozitivno poslovao 600.000 maraka što do sada nije bio slučaj.

"U 2010. godini smanjili smo klupske gubitke za 2.5 miliona maraka. Kada su ovi ljudi došli na čelo Borca dug kluba je iznosio 9.7 miliona, a finansijska slika za 2011. godinu biće još bolja jer smo u ovoj godini riješili i milionski dug prema Školi fudbala Džaja. Dug kluba trenutno iznosi oko šest miliona maraka od čega 85 odsto je dug prema državi".

Dosadašnji prvi čovjek crveno-plavih je podvukao da je u ovom vremenu neophodna privatizacija sportskih klubova.

"Mora da postoji titular koji definitivno zna zbog čega i zašto ulaže novac u klub kako ubuduće ne bismo imali probleme kao u prethodnom periodu kada je svako malo naš račun bio blokiran. Ovaj UO je prvi put sumirao šta je sve urađeno, šta smo sve napravili za kratko vrijeme i moram da istaknem veliku podršku grada Banjaluka, Vlade Republike Srpske, Elektroprivrede RS i Područnog fudbalskog saveza Banjaluka".

Novi Upravni odbor kluba biće konstituisan krajem juna za kada je zakazana sjednica Skupštine.

"Pred Skupštinu ćemo izaći ponosni na sve što smo uradili od 5. avgusta 2009. godine. Obezbijedili smo i značajna sredstva za novu sezonu, a prema našem mišljenju za sljedeću sezonu biće potreban budžet od dva miliona maraka. U upravo završenoj sezoni potrošili smo toliko, ali smo rješavali i dugove iz prošlosti. Borac ima mogućnost da nastavi da korača blistavim putem uspjeha"
, naglasio je Šuput.

Četiri osvojena trofeja

Pored pozitivnog i transparentnog poslovanja Fudbalski klub Borac je pod rukovodstvom sadašnjeg Upravnog odbora osvojio četiri trofeja.

"Sve je počelo 2010. godine kada smo uzeli Kup BiH i poslije 18 godina pauze opet izašli u Evropu. Ove sezone smo nastavili kontinuitet. Osvojili smo šampionsku krunu, uzeli Kup Republike Srpske i Kup Banjaluke. Ponosimo se trofejima, a novi UO treba da nastavi u istom ritmu da Borac stalno igra na međunarodnoj sceni", zaključio je Šuput.

Promocija Cvetkovića u četvrtak


Upravni odbor Borca zvanično je imenovao je Zvezdana Cvetkovića za novog šefa stručnog štaba umjesto Vlade Jagodića.

"Prije svega želim da upoznam javnost da je on Zvezdan, a ne Zvjezdan kako su mediji prenijeli njegovo ime. On će doći na promociju i potpis ugovora i neće preuzeti samo brigu o seniorskom timu već i kompletnom omladinskom pogonu. Zbog kontinuiteta stručni štab će činiti treneri iz kluba koji dobro poznaju situaciju", izjavio je direktor Borca Radmilo Šipovac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC