• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDAL NA MUNDIJALU: Plaćali da igraju protiv Srbije?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Navodno, dvije afričke selekcije "naplaćivale" su pozive u nacionalni tim.

 Reprezentativci Gane i Kameruna plaćali da idu na Mundijal Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo u Kataru polako ulazi u završnu fazu, a jedan veliki skandal mogao bi da ispliva u javnost prije kraja turnira. Navodno, fudbalski reprezentativci dvije afričke države koje su već završile učešće plaćali su da se nađu na spisku selektora i učestvuju na Mundijalu! Ove tvrdnje trebalo bi dobro ispitati u narednom periodu, iako su afričke selekcije Kamerun i Gana već spakovale kofere.

Dodatnu sumnju moglo bi da probudi i ponašanje legendarnog Rigoberta Songa na konferenciji kada je saopštavao spisak. Djelovalo je da selektor Kameruna nije baš najbolje upoznat sa imenima svih 26 fudbalera koje vodi na Mundijal, a neki od njih igraju u domaćoj ligi. Tako su priliku da putuju sa reprezentacijom dobili Džerom Ngom Mbekeli (24) i Suaibu Maru (22) koji su do sada odigrali samo po tri meča u nacionalnom timu.

"Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svjetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora", otkrio je poznati novinar Roman Molina. Ove njegove tvrdnje odmah su napravile haos na društvenim mrežama, a ljubitelji fudbala u Africi "licitiraju" imenima fudbalerima koji su plaćali za put u Katar.

Za sada nema dokaza o fudbalerima koji su na ovaj način stigli do Svjetskog prvenstva, ali navijači Gane smatraju da su pronašli igrača koji se uklapa u profil. Po njihovom mišljenju fudbaler Čelsija Baba Rahman platio je kako bi bio na velikoj pozornici i privukao pažnju kluba koji će ga angažovati u narednom periodu. Zbog toga je sa spiska otpao veoma kvalitetni Džefri Šlup, standardni igrač Kristal Palasa.

Podsjećamo, Kamerunci su u grupnoj fazi takmičenja igrali protiv Srbije, Švajcarske i Brazila, a takmičenje su završili sa četiri osvojena boda. U jednom od najuzbudljivijih mečeva turnira remizirali su sa Srbijom (3:3), a u posljednjem kolu grupne faze savladali su Brazil minimalnim rezultatom. Sa druge strane, Gana je bila u grupi H sa Portugalom, Južnom Korejom i Urugvajem. Osvojili su tri boda, pobjedom nad Južnom Korejom u drugom kolu grupne faze, a zanimljivo je da se protiv Portugala u strijelce upisao i krilni fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC