• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladan Lukić: Tole, odlazi!

"Tomislav Karadžić je najveći problem srpskog fudbala i njegov odlazak je jedino rješenje", izjavio predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

 Vladan Lukić: Tole, odlazi! Izvor: MONDO

Iza Fudbalskog kluba Crvena zvezda je još jedna sezona bez titule prvaka Srbije. Četiri sušne godine su iza crveno-bijelih, a kao glavnog krivca za to i za sadašnje stanje u fudbalu, koje u Ljutice Bogdana opisuju kao loše, predsjednik Zvezde Vladan Lukić izgovara jedno ime ' Tomislava Karadžića, predsjednika FSS.

U intervjuu koji je objavljen na klupskom sajtu, Lukić je najavio da će Zvezda tražiti vanredne izbore u Fudbalskom savezu Srbije i saopštio da je Zvezda pripremila prijedlog nove lige koja će biti organizovana kao preduzeće.

"Vrijeme je da vidimo da li je važnija Karadžićeva fotelja ili opstanak fudbala u Srbiji", poručio je prvi čovjek crveno-bijelih i nastavio:

"Odnosi Zvezde i FSS-a su dobri. Imamo svakodnevne kontakte sa profesionalcima koji rade u FSS-u i odlično sarađujemo. U ovim odnosima postoji samo jedan problem - Tomislav Karadžić. Taj čovjek nije samo problem Zvezde. On je problem srpskog fudbala. Privatizovao je fudbalsku organizaciju i stavio je u funkciji jednog kluba, podijelio narod u zemlji, uništio atmosferu oko nacionalnog tima i srpski fudbal pod njim stagnira. Jednostavno, Karadžić ne može da riješi nijedan problem u srpskom fudbalu, a svakodnevno stvara nove konflikte. Da se razumijemo ovo nije ništa lično. Kada ste na funkciji ili ste dio rješenja i doprinosite razvoju ili ste dio problema. Karadžić je dio problema, on je smetnja razvoju srpskog fudbala i ako želi dobro srpskom fudbalu sam će se povući".

Lukić je rekao i da sudijska organizacija ima svog udijela "u propadanju srpskog fudbala" i da će stoga klub na čijem je čelu zahtijevati da se raspusti sudijska komisija i da taj posao obavlja jedan čovjek "u kojeg Zvezda ima povjerenja".

"Ako u Srbiji ne možemo da nađemo osobu u koju ćemo svi da imamo povjerenja neka dođe neko van Srbije. Osoba sa velikim ugledom i renomeom kao što je recimo Pjerluiđi Kolina. Tu osobu treba dobro da platimo da delegira sudije, kontroliše ih, kažnjava i nagrađuje kao i da predlaže kandidate za internacionalnu listu. Tako ćemo da oslobodimo sudije pritiska i sudiće pošteno. Kažem vam sada unaprijed da će Zvezda prihvatiti svaku odluku koju neko kao Kolina donese", rekao je Lukić.

O prijedlogu nove lige koji priprema Zvezda:

"Bila bi organizovana kao preduzeće, koja će imati komesara, prihode od TV prava, uređena pravila o infrastrukturi, koja će se baviti povećanjem broja gledalaca, povećanjem kvaliteta takmičenja. Narednih nedelja ćemo taj predlog poslati kako Zajednici, FSS-u i drugim klubovima. Naravno, preduslov da se tako nešto desi je odlazak onog kome je u interesu da srpska liga bude smiješna, bez publike i sponzora - Tomislava Karadžića", poručio je čelnik crveno-bijelih.

On je istakao da je sadašnja uprava "spasila klub od propadanja" i "paklenog plana da se uništi najveći srpski sportski brend".

O novoj sezoni...

"Naš tim za narednu sezonu prave sportski direktor Adžić i trener Prosinečki. Taj posao su počeli još u februaru. Pokazali smo napredak u igri i igrali najlepši fudbal u Srbiji. Pratili smo nama interesantne igrače tokom proljeća. Koga ćemo od njih uspjeti da dovedemo - vidjećemo. Igračemo još brže, agresivnije, ofanzivnije i bićemo opasniji po gol. Moja želja je da sva pojačanja budu na raspolaganju Prosinečkom prvog dana priprema", rekao je Lukić.

Opštirniji intervju sa Vladanom Lukićem pročitajte na našem web portalu www.mondo.rs

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC