• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac će igrati ZA REPREZENTACIJU HRVATSKE? Već su igrala dvojica Brazilaca, treći stranac se sam nudi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatska reprezentacija ne bježi od "naturalizacije", pa se poslije dvojicec Brazilaca sada spominje i Argentinac.

 Ramon Mijerez možda zaigra za Hrvatsku Izvor: YouTube/NK Osijek/Screenshot

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva tako što je pobijedila Brazil - koji ima više profesionalnih fudbalera nego cijela Hrvatska stanovnika. Zbog toga je njihov uspjeh još veći, a usljed manjeg izbora igrača, sjećamo se da je Hrvatska pribjegavala i "krađi" fudbalera druge nacionalnosti. Tako su za njih već igrala dvojica brazilskih napadača Eduardo da Silva i Samir, dok možda tu ne bude kraj.

Šansu da zaigra za reprezentaciju Hrvatske čeka i argentinski napadač Ramon Mijerez koji je već godinama najbolji fudbaler Osijeka i ne planira da napušta Balkan. Baš mu prija sve u Hrvatskoj...

"Neki dan se dogodilo nešto sjajno. Tekom utakmice protiv Brazila radovao sam se golu Petkovića. Zaista sam veoma srećan jer su to igrači s kojima igraš svaki vikend. Igraju u reprezentaciji i to je nešto vrlo lijepo i radujem se zbog njih. Neka nastave dobro da igraju, neka uživaju i daju najbolje za svoju zemlju", rekao je Mijerez gostujući na javnom servisu Hrvatske (HRT), dodavši da u Argentini svi sanjaju da postanu Mesi i da mu je bitno da u utakmici Argentine i Hrvatske "pobijedi bolji".

"Više se zamišljam da šutiram penal za Hrvatsku protiv Argentine. Postoji malena mogućnost da dobijem hrvatsko državljanstvo. Trudim se da jednoga dana, ako dobijem hrvatski pasoš, budem spreman zaigrati za ovu zemlju."

Mijerez je inače rođen u argentinskoj Resistenciji, da bi još 2018. godine zaigrao za Istru. Odmah je prešao u Alaves, pa igrao za Tenerife, ali se ekspresno vratio u Osijek. Nastupa za ovaj klub od 2020. godine, ali u posljednje dvije sezone "ga neće gol". Nakon prve u kojoj je postigao 23, dodao je još samo sedam za godinu i po dana.

To teško da je dovoljno da dobije šansu u konkurenciji Kramarića, Livaje, Budimira i Petkovića, odnosno još nekoliko napadača koji čekaju šansu poput Roka Šimića. Ipak nije klasa poput "Dudua", ali se nada...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC