• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kataru postao zvijezda, sad je malo 45.000.000 evra: Rijetki su čuli za njega, a onda je oduvao na Mundijalu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedan od fudbalera koji su obilježili Svjetsko prvenstvo u Kataru sebi je za nekoliko desetina miliona podigao cijenu!

 Azedin Unahi poslije Mundijala vrijedi 50 miliona evra Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Maroko je najveća senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer su samo malobrojni ljubitelji fudbala ovu afričku selekciju očekivali u polufinalu. Turnir na kojem su stigli do same završnice mogao bi nekolicini reprezentativaca da posluži kao odskočna daska u karijeri. Prvi među njima je Azedin Unahi (22), za kojeg već postoje ozbiljne ponude!

Po informacijama iz Evrope, centralni vezni Maroka na meti je Lestera, koji u njemu vidi rješenje za mnogobrojne probleme koji su tokom prvog dijela sezone isplivali na površinu. Tim koji sa klupe predvodi Brendan Rodžers spreman je da plati čak 45 miliona evra, a to možda neće biti dovoljno. Francuski Anže, u kojem Unahi igra od jula 2021. godine sačekaće sa prodajom kako bi i drugi zainteresovani kupci mogli da pošalju prijedloge.

Dobro upućeni u fudbalsko tržište tvrde da bi mladi Unahi već tokom januarskog prelaznog roka mogao da dostigne cijenu veću od 50 miliona evra, što bi bio ogroman novac za francuski klub. Posebno kada se ima u vidu da ulaganja u njegovu karijeru nisu bila ogromna. Azedin Unahi stigao je u klub prije godinu i po dana, a prije toga je igrao u trećem rangu francuskog fudbala! Još ranije u karijeri bio je dio rezervnog tima Strazbura, ali u tom klubu nije dobio šansu da se dokaže među seniorima.

Prava prilika za njega stigla je tek u dresu nacionalnog tima, za koji igra fantastično. Momak sa 15 nastupa u reprezentaciji oduševio je tokom Mundijala i sebi značajno podigao cijenu, a u Anžeu mogu samo da trljaju ruke. Zanimljivo je da oni pored Unahija imaju u svojim redovima Sofijana Bufala, koji je takođe bio sjajan tokom turnira.

Krilni napadač koji je svojevremeno igrao za Sautempton sigurno će donijeti u klupsku kasu manje novca nego Unahi, ali bi i on mogao da bude jedna velika prodaja kluba. Izgleda da će francuski klub biti jedan od najvećih dobitnika ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC