• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tole: Lukić je najveći problem Zvezde!

Tomislav Karadžić odgovorio na otužbe Vladana Lukića, optuživši njega i "Lukićevog mentora Gorana Vesića" za propadanje trofejnog kluba.

 Tole: Lukić je najveći problem Zvezde! Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić, kao što je i obećao, u petak je preko sajta Savez u pisanoj formi odgovorio na nove optužbe iz Crvene zvezde, koje je u četvrtak u intervjuu za klupski sajt iznio predsjednik crveno-bijelih Vladan Lukić.

Prvi čovjek Zvezde označio je Karadžića kao najvećeg krivca za "propadanje srpskog fudbala", napomenuvši da dok je god on na čelu da će fudbal sve dublje da tone.

Karadžić kaže "da je zbog javnosti, a prije svega i istine radi, bio prinuđen sam da odgovori na optužbe iznesene na sajtu Crvene zvezde".

"Umjesto bilo kakvog odgovora, prvo bih pitao, zašto se Vladan Lukić krije od novinara? Zna li Vladan Lukić da se nikada predsjednici Crvene zvezde nisu krili od javnosti i sa njom komunicirali samo putem saopštenja? Sve ovo dovodi nas u iskrenu sumnju da predsjednik jedne Crvene zvezde samo klima glavom i stavlja palac na već postavljena pitanja i spremne odgovore", počeo je predsjednik FSS.

"Mislim da javnost dobro zna o kome se radi, znaju to i navijači Crvene zvezde. Čovjek koji je nekada ostavio 'dubok trag' u košarkaškom klubu sada je došao da uređuje i prilike u fudbalskom klubu".

Ovaj put Karadžić je naglasio na koga konkretno misli.

"Da bi mnoge stvari javnosti odmah bile jasnije, prenijeću vam detalje ne tako davnog razgovora između Lukićevog mentora Gorana Vesića i mene... Ostale su mi dve stvari upečatljive. Goran Vesić mi je tada prijetio da ukoliko Crvena zvezda ne bude šampion, onda će Fudbalski savez i država imati - veliki problem! Rekao sam mu da ja ne odlučujem o tome ko će biti prvi ili drugi na tabeli i priznajem da sam bio malo iznenađen njegovim nastupom", kaže Karadžić i dodaje da poslije ovih riječi Vesić nije stao sa prijetnjama.

"Zatim je Lukićev mentor otišao i korak dalje, 'podsjetio' me je 'ko je on', rekao da je bio drugi čovjek u državi, a prvi stručnjak za manipulaciju masama! Nekad i sad. Da li su možda i to i oni slogani: 'Tole, odlazi', 'Spasi Srbiju i ubi se, Borise' i mnogi drugi? Moram da priznam da ne pripadam tom svijetu, ali vidim da je Vesić krenuo u realizaciju svojih prijetnji. Žalosno za fudbal, žalosno za Crvenu zvezdu, žalosno za državu! Rekao bih i opasno! Jedan čovjek, a tolika sila. Prosto nevjerovatno".

Karadžić tvrdi da su mnoge stvari u Lukićevom saopštenju klasična zamjena teza i da se njima obmanjuje javnost, kako bi se sebi stvorio alibi za loše rezultate.

"Velika Zvezda nije postala zahvaljujući tome što je bila šampion na Fejsbuku ili što je imala najbolje pjetliće ili što je prodala najviše limenki piva sa njenim znakom... Velika je bila jer je imala ljude sposobne da naprave veliki tim, sjajne igrače, velike trenere, odlične rukovodioce. Zbog toga se iskreno plašim za sudbinu ove Lukićeve Zvezde, Zvezde kojoj nije Tomislav Karadžić kriv što evropska takmičenja završava u sezoni kupanja", nastavio je Karadžić.

"Kad Vladan Lukić sazri i bude dostojan mjesta koje zauzima u Crvenoj zvezdi, volio bih da kao fudbalski radnik dostigne nivo koji danas imaju ljudi u Fudbalskom savezu! Meni je iskreno krivo kada vidim koliko Lukić i njegov mentor svakodnevno obmanjuju prije svega svoje navijače, a onda dođu jul i avgust kada završavaju svoje evropske mečeve.Da li je to u interesu srpskog fudbala? Mogu li onda ja da postavim dijagnozu: Vladan Lukić je najveći problem Crvene zvezde! Sjećam se da je i kao igrač bio nemirnog duha, sklon nestašlucima. Vidim, na žalost, da se nije mnogo promijenio i poslije toliko godina, samo što je sada stavio kravatu".

Karadžić podsjeća da gotovo nema dana, a da Lukić ne potkači neki klub, funkcionera...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC