• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kopanja: Ćubić novi predsjednik Borca

Ljubomir Ćubić novi je predsjednik banjalučkog kluba na prijedlog popularnih "Lešinara". Upravni odbor potvrdio, čeka se Skupština Borca.

 Kopanja: Ćubić novi predsjednik Borca Izvor: MONDO

Nakon odlaska Srđana Šuputa sa funkcije predsjednika Borca u javnosti se spekulisalo sa nekoliko imena njegovog nasljednika, ali je odlazeći potpredsjednik Željko Kopanja potvrdio u intervjuu "Glasu Srpske" da će nekadašnji prvi čovjek Banjalučana Ljubo Ćubić ponovo preuzeti "kormilo" crveno-plavih.

"’Vulturesi’ su mi pomogli tokom rada i dobrim dijelom su uticali na konstituisanje novog Upravnog odbora, te sam na njihov prijedlog predložio Ćubića (vlasnik kompanije "Niskogradnja" iz Laktaša) za novog predsjednika, što je UO i prihvatio",
izjavio je Kopanja.

Prema njegovim riječima, objašnjenje navijača se poklopilo sa saznanjima rukovodstva da su raniji šefovi osim Ljube Ćubića više odnosili nego donosili.

"Ćubić je jedini među bivšim rukovodiocima koji je donosio novac i energiju i radio u korist Borca. Prema tome podržali smo taj prijedlog navijača i vjerujem da će skupština jednoglasno izabrati Ljubu za predsjednika. Jedan od potpredsjednika biće Draško Ilić, koji je predsjednik Područnog FS Banjaluka i ostaje još Darko Ćulum, dok na prijedlog UO u njega ulazi i Boško Verčević, kao predstavnik navijača".


Kopanja se potom osvrnuo i na sve češće spekulacije oko ulaska srpskog biznismena iz Engleske Milana Mandarića u klub sa Gradskog stadiona.

"Tačno je da su ostvareni kontakti sa Mandarićem i postoji određeno njegovo interesovanje za ulazak u vlasničku strukturu, ali sve to je još uvijek u početnoj fazi. Sve se odvija na relaciji Ranko Travar - Milan Mandarić, zbog njihovog poznanstava od ranije. Istina je i to da smo za početak takve vrste razgovora dobili i saglasnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Kako god da se okončaju pregovori sa Mandarićem, mi smo formirali komisiju u kojoj se nalaze Travar, Draško Ilić i Radmilo Šipovac, koji će u ime kluba voditi proces pregovora sa budućim ulagačima u Borac i njegovu vlasničku transformaciju", naglasio je vlasnik "Nezavisnih novina".

Poslije nedavnog prepucavanja putem medija sa prvim čovjekom novosadske Vojvodine Ratkom Butorovićem, Kopanja je opet potkačio popularnog Batu Kan-Kana.

"Očigledno je da je taj Ratko Butorović lažov i nema nikakve šanse da Borac popusti Vojvodini, koja je još uvijek dužna 40.000 evra za transfer Nemanje Bilbije",
zaključio je Kopanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC