• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prostački potez golmana Argentine: Sramotno je šta je uradio sa nagradom na postolju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bio je jedan od heroja Argentine i nejasno je zašto se ovako ponio na pobjedničkom postolju.

 Golman Argentine prostački potez finale Mundijala Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Golman Argentine Emilijano Martinez pokazao je na ovom Svjetskom prvenstvu klasu među stativama, ali ne i sportsko ponašanje. Poslije finala protiv Francuske u kojem je ponovo blistao, "Dibu" je vulgarno gestikulirao sa trofejom za najboljeg golmana turnira. Martinez je bio vulgaran i poslije utakmice protiv Holandije, kada je govorio selektoru evropske selekcije Luju Van Galu: "J**ao sam te dva puta, dva puta sam te j**ao, pe**rčino". Pogledajte šta je uradio nakon trijumfa u borbi za zlato:

Emilijano Martinez (30) dostigao je u Kataru vrhunac svoje karijere , koju je od 2010. do 2020. proveo kao uglavnom rezervni golman Arsenala. Prije deset godina bio je na pozajmici u Oksfordu, a sada je šampion svijeta. U međuvremenu je igrao za Šefild Venzdej, Roteram, Vulverhempton, Hetafe, Reding, a od 2020. ustalio se među stativama Aston Vile. Djeluje da je Argentina sa njim dobila golmana i za naredne velike turnire, mada će mu neko vjerovatno ukazati na ponašanje, koje apsolutno ne priliči šampionu svijeta. 

Zanimljivo je da je Martinez 2018. bio navijač reprezentacije na Mundijalu u Rusiji, zajedno sa bratom bodrio je Lea Mesija, a sada mu je pomogao da Argentini donese titulu i da ostvari nevjerovatan rezultat. Poslije 20 godina titula ne ide u Evropu, a poslije čak 36 godina vratiće se u Argentinu. Dijego Maradona donio je 1986, a Leo Mesi ove 2022. godine. Da "Dibu" nije blistao pred golom, teško da bi se to dogodilo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC