• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović za MONDO: Kadija me tuži, kadija mi sudi

"Neću da se žalim na moju suspenziju, to je moja odluka. To je moj način da tim ljudima poručim šta mislim", kaže predsjednik Vojvodine.

 Butorović za MONDO: Kadija me tuži, kadija mi sudi Izvor: MONDO

U Vojvodini i dalje čekaju.

Iako je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije još 3. juna izrekla žestoke kazne akterima sporne finalne utakmice Kupa Srbije, na adresu novosadskog kluba do danas nisu stigla zvanična rješenja i obrazloženja.

Stoga, Upravi Vojvodine vezane su ruke po pitanju eventualnih žalbi ili drugih vidova borbe, a predsjedniku Ratku Butoroviću najčudnije je što su u međuvremenu počele da teku suspenzije.

Podsjetimo, FSS je Butorovića, bivšeg trenera Vojvodine Zorana Milinkovića, fudbalera tog tima Nikolu Lazetića i igrača Partizana Marka Jovanovića kaznila sa po šest mjeseci suspenzije, Vojvodini je oduzeto tri boda i prije starta sezone 2011/12, sa 600.000 dinara kažnjena su oba kluba, a komesar za bezbjednost Vojvodine i ovlašćeni predstavnik kluba, Milorad Čabrić i Mirolsav Smajić, udaljeni su na godinu dana iz fudbala.

Svi igrači Vojvodine, osim Lazetića i kapitena Željka Brkića, kažnjeni su sa po 500 evra zbog odbijanja da se nastavi utakmica, poslije prekida u 81. minutu. Sudija Slobodan Veselinović je potom čekao devet minuta i u 90. odsvirao kraj.

"Imali smo sjednicu Upravnog odbora, ranije zakazanu, na kojoj smo željeli da donesemo odluke o narednim potezima kluba, ali kako kada neko još nije otkucao i poslao ta rješenja? Zasjedali su prije devet dana, a naše kazne teku? I ne samo to, žalili smo se i na odluku Takmičarske komisije da je utakmica prekinuta, jer je Veselinović u 90. minutu odsvirao kraj. Oni su utakmicu registrovali 3:0 za Partizan, mi ni odgovor na žalbu nismo dobili, ali su nas zato kaznili..." , navodi Butorović za MONDO sve nelogičnosti vezane za postupke Disciplinske komsije FSS.

"I sada ja pitam: 'Šta ako Takmičarska komisija bude, na osnovu naše žalbe, donijela neku drugu odluku, vezano za način na koji je završena utakmica? Da li to znači da neće sigurno mijenjati odluku? Vidi se da se ne radi profesionalno..."

Butorović potom otkriva da se neće žaliti na svoju kaznu, suspenziju od šest mjeseci, iz principijelnih razloga, ali da će učiniti sve što može da Milinković, Lazetić i ostali ne budu, kako kaže, neopravdano kažnjeni.

"Neću da se žalim na moju suspenziju, to je moja odluka", kaže Butorović.

Zašto?

"To je moj način da tim ljudima poručim šta mislim. Jednostavno, kadija te tuži, kadija ti sudi".

Butorović se nadovezao:

"Nisam ni najmanje kriv za to zbog čega me terete i kažnjavaju, pa onda i nemam zbog čega da se žalim. Uprkos svemu, mi u Vojvodini i dalje smo duboko ubijeđeni da će se ti ljudi urazumiti i vidjeti da njihove odluke zaista nisu korektne prema našem klubu. Od kada sam ja na čelu Vojvodine, FSS nikada nije imao problem sa našim klubom i sada je riješio da se kola slome na nama, a svi ostali su, kao, čisti?!" , čudi se Butorović, koji ponavlja nešto što je više puta najavio:

"Vojvodina neće, bez obzira na sve, odustati od traženja odgovornosti gospodina Veselinovića (sudije finala) i insistiranja na tome da se pronađe nalogodavac onog sramnog 'teatra' koji je Veselinović napravio. Želimo da se istraga kreće u tom pravcu, a izgleda da će na kraju da bude 'daj da bacimo sve na Vojvodinu'".

Još jedna stvar čudi Butorovića, kako njegov klub može da bude kažnjen oduzimanjem bodova za narednu sezonu, u sasvim drugom takmičenju u odnosu na Kup? Uz to, FSS je organizator Kupa Srbije, dok Superligu vodi Zajednica superligaša...

"Nevjerovatno. Ništa nam nije jasno... Razumio bih da su nas kaznili izbacivanjem iz Kupa naredne sezone, pa bismo se na to žalili i borili da tako ne bude, ali da nam oduzimaju bodove u prvenstvu? Sve je ovo veoma neargumentovano, a na sve to, čak nam nisu ni poslali odluke..." , sleže ramenima predsjednik Vojvodine Ratko Butorović.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC