• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usmanov: Arsenal mora da se "otvori"

Vlasnik 30 odsto dionica slavnog londonskog kluba smatra da bez značajnih ulaganja u prelaznom roku neće biti uspjeha na terenu, ni van njega.

 Usmanov: Arsenal mora da se "otvori" Izvor: MONDO

Iako je poslije Stena Krenkea najveći dioničar Arsenala, milijarder iz Uzbekistana Ališer Usmanov nije član klupskog Borda direktora.

Evo zbog čega...

"Ako je uloga člana Borda da nadgleda 'sušni' period (vezano za osvajanje trofeja), dok on lično ubira značajan profit, a od navijača očekuje da kupuju sve skuplje i skuplje ulaznice, onda je bolje da ne budem u tom tijelu", rekao je Usmanov.

"Ali, ako je cilj obezbijediti uslove da tim bude kontinuirano uspješan, poboljšati komercijalnu poziciju kluba i omogućiti navijačima da utiču na donošenje odluka - e, onda smatram da imam šta da ponudim".

Usmanov je konstatovao da svi važni sponzorski ugovori Arsenala ističu u narednih godinu-dvije i da će novi ugovori biti unosni samo ako ekipa počne da osvaja trofeje.

A, da bi se to dogodilo, potrebno je dovesti prava pojačanja!

"Slažem se sa ocjenama da su nam potrebni dominantan golman, jaki štoperi i zadnji vezni kalibra Kloda Makelelea", jasan je Usmanov.

"Premijer liga je jedna od najjačih i najtežih u svijetu. Da biste osvajali trofeje neophodno je razvijati mlade talente, ali i uložiti novac u dovođenje vrhunskih fudbalera, što do sada nije bio slučaj".

Usmanov je dodao da nije siguran da članovi Borda direktora dijele njegovo mišljenje.

"Njima, izgleda, ne smeta kada Arsenal osvoji drugo, treće ili četvrto mjesto. To im je prihvatljivo, a u isto vrijeme gledaju kako da prodaju svoje dionice i odu iz kluba".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC