• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parni valjak krenuo!

Nisu se pošteno ni odmorili, a fudbaleri Partizana već su morali na posao. Đurić skinuo teret sa leđa igrača: "Samo zapnite, ako ne uspijete neće vam letjeti glave". Krstajić u odijelu.

 Parni valjak krenuo! Izvor: MONDO

Crno-bijeli kao da se nisu ni rastajali. Poslije samo dve nedjelje odmora, okupili su se i počeli pripreme za narednu sezonu u kojoj će im ciljevi biti isti kao i u prethodnoj, ali, kako reče predsjednik kluba Dragan Đurić, "nikom neće letjeti glava ako se istorijski rezultati ne ponove".

"Prošle sezone smo napravili veliki posao i tim putem ćemo ići i sljedeće sezone. Morate biti mudri i strpljivi, dobro pripremljeni i morate zapeti iz sve snage", poručio je Đurić na početku obraćanja okupljenim igračima u "Zemunelu".

"Ako se uspjesi ne ponove nikome neće letjeti glava, ali rad se sigurno na kraju isplati", dodao je prvi čovjek srpskog šampiona.

U "Zemunelu" je bio i Mladen Krstajić, ali za razliku od prethodnih okupljanja, ovaj put nije bio u sportskoj opremi već u odijelu. Pred igrače je prvi put stao kao sportski direktor.

"Prošlost sam zaboravio i okrenuo novi list. Ali, odnos sa vama će ostati isti. Neće me biti na terenu, mada kako sam igrao u posljednjoj polusezoni neću vam nedostajati. Biću vam na raspolaganju 24 sata, želim da napravite dobru atmosferu, jer je to osnov za uspjeh", rekao je Krstajić i od doskorašnjih saigrača dobio veliki aplauz.

Trener Aleksandar Stanojević nije dugo pričao, samo se osvrnuo na riječi predsjednika:

"Drago mi je što je predsjednik rekao da neće letjeti glave, ali znate kako je sa mnom. Pritisak mora da postoji".

Potom je poveo igrače na prvi trening.

Na prozivci se pojavilo 24 igrača među kojima i novajlije Vladimir Volkov, Vladimir Jovančić (došao iz Rada), Dejan Babić (BSK) i Saša Ivković iz ČSK-a, kao i mladi desni štoper iz Gane na probi Abraham (1993. godište).

Produženi odmor zbog reprezentativnih obaveza dobili su: Aleksandar Miljković, Medo Kamara, Radosav Petrović i Stefan Savić, koji će se ekipi priključiti 19. juna dva dana pred polazak u Sloveniju na pripreme (otpao je prijateljski duel sa Mariborom).

Dolazak Lamina Dijare očekuje se u toku današnjeg dana.

"Trenirao sam sa ekipom 15, 20 dana krajem prošle sezone i zato mi je za nijansu lakše nego ostalim novajlijama", izjavio je Volkov, koji je došao iz moldavskog Šerifa.

"Dolazak u Partizan je važan iskorak u mojoj karijeri, jer je to najbolji klub na ovom prostoru", dodao je ljevonogi fudbaler.

On se osvrnuo na prošlosezonski uspjeh Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada je eliminisao zagrebački Dinamo.

"To je bio važan momenat u mojoj karijeri, koji neću zaboraviti. S obzirom na to da smo u ekipi imali dosta Srba, u Hrvatskoj je napravljen veliki pritisak. Međutim, prošli smo dalje, a meni se posrećilo da dam gol".

Upitan da li bi i sa Partizanom volio da preko Zagreba krči put ka Ligi šampiona, Volkov je odgovorio: "Zaista ne razmišljam koga ćemo dobiti za protivnika. Iskreno, ne znam baš ni sve moguće protivnike", rekao je Volkov.

Iz šampionske ekipe Partizana su otišli: Ivica Iliev (Visla Krakov), Ivan Stevanović (vratio se u Sošo), Prins Tejgo (vratio se sa pozajmice u Hofenhajm), Milan Lola Smiljanić...Mladen Krstajić je završio karijeru.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC