• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanov blizu Humske, Savić, možda, ide

Još se ne zna sa kojim će timom Partizan ući u novu sezonu. Bugarin Ivanov bliži Humskoj od Đorđa Jokića. Interesovanja, ne i ponude za Stefana Savića.

 Ivanov blizu Humske, Savić, možda, ide Izvor: MONDO

Želja Partizanove struke je da igrački kadar kompletira do polaska na pripreme u Sloveniju u ponedjeljak, 21. juna.

Međutim, malo je vjerovatno da će se to tako desiti. Dotle bi trebalo da bude jasno ko će naslijediti novog sportskog direktora, a bivšeg kapitena Mladena Krstajića na poziciji štopera.

Bugarin Ivan Ivanov iz ruske Alanije je daleko bliži dolasku od nekadašnjeg igrača OFK Beograda i mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore Đorđa Jokića iz Toma, koji je takođe želja Partizana.

"Sa Ivanovim smo se sve dogovorili, a preostalo je da se izjasni Alanija sa kojom smo još ranije počeli pregovore. Ivanov ima ugovor na još godinu i po dana", rekao je Krstajić.

Prvi operativac iz Humske 1 u ponedjeljak ujutru je ponovo razgovarao sa Jokićem.

"Jokić ima veliku želju da dođe i spreman je da se odrekne svih primanja u Tomu sa kojim ima ugovor do novembra. I to je za raspekt. Međutim, jasno je da klub za koji je mnogo dao ne želi lako da ga se odrekne. Jokić čini velike napore da razriješi situaciju".

Krstajić je priznao da je i dalje u pregovorima oko dolaska Miroslava Radovića iz poljske Legije i jednog desnog beka mada nije želio da potvrdi ko je bliži - Antonio Rukavina ili Nemanja Rnić.

"Sa Radovićem smo u kontaktu duže vrijeme, njegova je želja da se vrati, ali tu se takođe pita treća strana (Legija). Pregovori su u toku", kaže Krstajić.

Postoji velika verovatnoća da među igračima koji će ovog ljeta napustiti Humsku bude i talentovani Stefan Savić.

"Ne mogu da kažem da imamo konkretne ponude, ali interesovanja postoje. I za Savića i za mnoge druge igrače".

Beogradski "Sport" danas je objavio da je Partizan dobio nekoliko ozbiljnih ponuda za Savića, a da je "najteža" vrijedna osam miliona evra! Ime kluba se krije, navodi list, i dodaje da je i osvajač Lige Evrope, Porto takođe zainteresovan za crnogorskog reprezentativca i da nudi sedam miliona evra.

Krstajić nije dao konkretan odgovor na pitanje koliki je budžet dobio na raspolaganje za prelazni rok.

"Predsjednik Đurić nije mi pravio problem ni za jednog igrača za koga sam rekao da je interesantan. Nadam se da će tako biti i ubuduće".

Trener Aleksandar Stanojević ne misli da je samo dve nedjelje odmora malo i za njega i za igrače i da zbog toga neće biti posljedica.

"Imali smo dugu zimsku pauzu", podsjetio je Stanojević.

Trener aktuelnog šampiona veruje da će biti velikih kadrovskih promena u odnosu na prošlu sezonu.

"Očekujem velike promjene. Za naš tim se uvijek priča da je dugo na okupu, ali podsjetiću samo da su iz ekipe koja je odigrala premijernu utakmicu prošle sezone protiv Pjunika bila samo trojica igrača na posljednjem meču sa takmičarskim značajem protiv Metalca. Želja nam je da stabilizujemo tim i da ga održimo na okupu dve godine. Takođe, imamo namjeru da podmladimo ekipu, ali moramo da vodimo računa i o rezultatima. Zato će nam u liniji biti potrebni iskusni igrači, što ne važi za napad gdje imamo Ilića i Vukića", kaže Stanojević.

Trener crno-bijelih je priznao da je stanje povratnika Lamina Dijare za njega nepoznanica.

"U Partizanu je ostavio dosta jak utisak, ali tek ćemo vidjeti da li će biti pojačanje, s obzirom na dug oporavak poslije teške povrede. Sačekajmo nedjelju dana da vidimo u kakvom je stanju".

U Partizanu, naravno, čekaju i žrijeb za kvalifikacije za Ligu šampiona (crno-bijeli počinju takmičenje od 2. kola kvalifikacija).

"Naravno da razmišljam o tome i ne mogu da se otmem utisku da nam je u prvoj rundi kojoj budemo učestvovali neće biti lako. Jer, za Pjunik se prošle godine pričalo da je lak rival, a ima veliki broj reprezentativaca Jermenije koji dobro guraju u kvalifikacijama za EP. U svakom slučaju, iskreno očekujem da će, s obzirom na kvalitet lige u prošloj sezoni, svi naši klubovi napraviti značajan iskorak u Evropi".

Partizan je danas počeo pripreme u "Zemunelu", a 21. juna ide u Sloveniju. Na prozivci se pojavilo 24 igrača među kojima i novajlije Vladimir Volkov, Vladimir Jovančić (došao iz Rada), Dejan Babić (BSK) i Saša Ivković iz ČSK-a, kao i mladi desni štoper iz Gane na probi Abraham (1993. godište). Vratio se Senegalac Lamin Dijara.

Iz šampionske ekipe Partizana su otišli: Ivica Iliev (Visla Krakov), Ivan Stevanović (vratio se u Sošo), Prins Tejgo (vratio se sa pozajmice u Hofenhajm), Milan Lola Smiljanić...Mladen Krstajić je završio karijeru.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC