• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacio Belgiju sa Mundijala - belgijski klub ga prebacio u drugi tim: Bruka velikana, evo kako ucjenjuju Marokanca!

Autor Haris Krhalić

Standard iz Liježa nije na vrijeme vjerovao u Selima Amalaha.

 Standard Lijež prebacio Amalaha u drugi tim Izvor: Profimedia

Maroko je oduševio fudbalsku javnost na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su uspjeli da prođu jednu od najtežih grupa na prvenstvu, potom da eliminišu Španiju i Portugal i dođu do polufinala Mundijala. Nakon poraza od Francuske i Hrvatske završili su takmičenje kao četvrti, a većina reprezentativaca sada ima brojne ponude da promijeni ekipu.

Jedan od njih je i Selim Amalah, vezista koji je igrao na sedam mečeva, od toga je na četiri bio starter i umnogome je doprinio ovakvom istorijskom plasmanu. Nakon što je slavio na ulicama Rabata sa svojim saigračima i bio na prijemu kod kralja Maroka vratio se u klub gdje je izbačen iz ekipe.

Možda će vas zanimati

Amalah je igrač belgijskog Standarda, a kada se vratio u Lijež saopšteno mu je da je prebačen u drugi tim. Razlog za to je što mu ugovor ističe 1. jula i već od Nove godine može da pregovara sa drugim ekipama i da na ljeto pređe negdje bez obeštećenja. Kada se vratio ponuđen mu je novi ugovor, što je on odbio i kažnjen je tako što je odstranjen iz tima.

"Odlučili smo da Selima Amalaha i još trojicu igrača pošaljemo u B tim. Nećemo uraditi ništa da mu povećamo tržišnu vrijednost, jer ionako će otići besplatno", priznao je Pjer Loht, predsjednik Standarda.

Amalah je rođen u Belgiji, cijelu karijeru je proveo u tamošnjoj ligi igrajući za Muskron, Tubize i Standard, a trener tima iz Liježa je istakao da mu je jako žao zbog ovog spleta okolnosti.

"To je stvarno tužno. Selim je bio jedan od naših najboljih igrača u utakmicama koje je igrao prije Svjetskog prvenstva... ali morate imati na umu određene vrijednosti i ponekad donositi teške odluke. Klub određuje smijer u kojem će se ići', rekao je on.

Amalah je bio dio tima Maroka i na meču sa Belgijom u kome je afrički tim savladao Belgijance sa 2:0 i tako ih praktično izbacio sa Mundijala. Možda je ovo i nekakva osveta za to, nije da nismo viđali ovakve stvari ranije...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC