• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristovski u Voši: Kod mene igraju najbolji

Novi trener Vojvodine poručio je da mu je zadatak da izgradi pobjednički mentalitet ekipe. Vojvodina bez golmana. Na meti Aleksić iz Spartaka.

 Ristovski u Voši: Kod mene igraju najbolji Izvor: MONDO

"Potajno sam se nadao ovako nečem, jer sedam godina radim u ovom poslu...Kada su se u štampi pojavljivala imena kandidata, osjećao sam da to mogu biti ja. Svi znate da sam ja iz ovog grada, da sam vojvodinaš. Ostvario mi se trenerski san koji je počeo 2004. godine. Želja mi je da se predstavim u što boljem svjetlu. Obaveze Vojvodine su visoke. Svake godine Evropa je pod obavezno, sve što se više uradi je dobro i za klub i za mene", rekao je Ristovski na zvaničnoj promociji u klubu.

On je istakao da Vojvodina uvijek mora da ide na pobedu i da je najvažnije da se izgradi pobjednički mentalitet.

"Volim da forsiram mlađe igrače, koji daju sve od sebe i jedno je sigurno da kod mene igraju samo najbolji i uvijek će teren odlučivati ko će braniti boje Vojvodine", rekao je Ristovski, koji je potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Upitan koji bi ga uspjeh zadovoljio u Evropi, Ristovski se našalio: "Da osvojimo Kup UEFA (sada Ligu Evrope). Nastavio je u ozbiljnijem tonu: "Da doguramo što dalje".

Sportski direktor Miodrag Pantelić obrazložio je odluku uprave da Zorana Milinkovića naslijedi Ristovski.

"Tražili smo mladog, ambicioznog i koji poznaje igrački kadar i sam klub. Poslije nekolicine razgovora sa raznim trenerima, uprava kluba donijela je odluku da Ristovski bude šef stručnog štaba. Jedan od razloga je to što poznaje igrače, klub. Ostavio je dubok trag u novosadskom Proleteru, a Spartak je, prepoznali smo nejgov stil rada, njegove metode i ocijenili smo da je on sposoban i kadar da vodi tim Vojvodine, da može da napravi brz, agresivan, pobjednički tim", izjavio je Pantelić.

Do ponedeljka će se okupiti svi igrači (reprezentativci su dobili malo više slobodnog). Vojvodina će 14. jula početi učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a tim će do tada odigrati tri prijateljske utakmice.

Vojvodina je, kako je naveo Pantelić, trenutno "najtanja" na poziciji golmana, jer je reprezentativni golman Željko Brkić potpisao predugovor sa Udinezeom i tamo će otići do 10. jula, a isto tako i rezervni golman Aleksandar Kesić više nije u klubu.

"Radimo užurbano, najvažnije je da riješimo pitanje golmana", dodao je Pantelić.

Novinari su Ristovskom postavili i pitanje kog igrača Spartaka bi, da može, odmah doveo u Vojvodinu.

"Golman Aleksić, Siniša Stevanović i Vladimir Torbica su igrači po mom ukusu. To su želje, ali ostalo nije na meni. Ova tri igrača bi sigurno bili pojačanje za Vojvodinu", odgovorio je Ristovski, a Pantelić se nadovezao: "Upravo su ta tri igrača nama najinteresantnija. Pogotovo Aleksić".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC