• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: Zvezda bez podrške

Snežana Marković Samardžić kaže da "ministarstvo nije ni biralo, pa neće ni da smijenjuje Karadžića" i primećuje da "niko ne podržava zahtijev Zvezde".

 Ministarka: Zvezda bez podrške Izvor: MONDO

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković ponovila je u utorak da se to ministarstvo zalaže za autonomiju u sportu, da ne odlučuje o predsjednicima saveza, jer su u pitanju nevladine organizacije, pa samim tim neće reagovati ni na zahtjev Crvene zvezde za vanrednim izborima u Fudbalskom savezu Srbije.

Ona je dodala da je "pitanje izbora predsjednika FSS isključivo u nadležnosti same fudbalske organizacije".

"Mi iz ministarstva nismo ni birali predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, niti ćemo ga smijenjivati", rekla je Samardžić Marković odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je funkcioner.

Ona je kazala da je u medijima vidjela da "nijedan drugi klub nije eksplicitno podržao prijedlog Crvene zvezde o smjeni predsjednika FSS Tomislava Karadžića".

"Vidjela sam da ima onih koji su protiv i onih koji su neutralni, ali za sada još niko iz fudbalskog svijeta nije podržao taj predlog", rekla je ministarka.

Ona je kazala da država značajno pomaže fudbal, da je zajedno sa Fudbalskim savezom izgradila "Kuću fudbala", ali i naglasila da se kao ministar i član političke stranke zalaže za demokratiju.

"Izbori u nekom sportskom savezu moraju da budu stvar tog saveza, koji samim tim snosi i odgovornost za određeni izbor", poručila je Samardžić Marković.

Predsjednik Crvena zvezde Vladan Lukić zatražio je prošle nedelje vanredne izbore u FSS, što je nazvao "borbom protiv represije u srpskom fudbalu".

(agencije/MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC