• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NUDILI SUDIJAMA PROSTITUTKE I PLAĆALI HOTELSKE SOBE: Skandal evropskog velikana, optužen za namještanje utakmica!

Autor Haris Krhalić

Rekorder portugalskog prvenstva ponovo pod žestokim optužbama

 Benfika osumnjičena za namještanje utakmica Izvor: Profimedia

Portugalski velikan Benfika, rekorder u broju osvojenih nacionalih titula (37), nalazi se pod optužbom da je učestvovao u namještanju utakmica od 2016. do 2020. godine, navode tamošnji mediji.

Portugalski portal "Diario de Notisijas" objavio je da je niz funkcionera kluba, uključujući i aktuelnog predsjednika Ruija Koštu (50), 3. januara bio na sudu zbog procesa koji nadležni već godinama sprovode protiv kluba. Još prije četiri i po godine, u tamošnjoj javnosti nastala je velika afera kada se saznalo za procurile mejlove koje su razmjenjivali predstavnici Benfike i jedan član visokih fudbalskih organa u toj zemlji.

Bivši pravni savjetnik Benfike Paulo Gansalveš bio je tada pod nizom optužbi za namještanje utakmica, a pojavljivali su se i navodi da je slavni klub nudio usluge prostitutki i plaćao hotelske račune sudijama, dok je istovremeno održavao blizak odnos sa bivšim funkcionerom lige nadležnim za delegiranje arbitara, Nunom Kabralom.

Gonsalveš je u jeku tih optužbi napustio klub, a na teret mu je stavljeno čak 79 nedozvoljenih radnji u vezi sa namještanjem utakmica, dok je klub optužen za čak 30. Funkcioner sudijske organizacije Žoze Silva tada je stavljen u kućni pritvor, nakon što je optužen za čak 70 krivičnih dijela. Benfika je tada oštro odbacila optužbe, a sada tvrdi da nije upoznata sa predmetom za koji se tereti.

Bivši, dugogodišnji predsjednik Benfike Luis Filipe Vijeira bio je prinuđen da se povuče prije godinu i po nakon što je javno osramoćen optužbama o utaji poraza, prevari i "pranju novca". Optužen je da je tako nelegalno stekao više od 2,5 miliona evra i nakon njega klub je preuzeo Rui Košta, slavni vezista portugalske reprezentacije, Fiorentine i Milana. Pod njegovim vođstvom klub je okrenuo novu, transparentniju stranicu svoje istorije, ali optužbe o mejlovima i prevarama i dalje prate velikana iz Lisabona. I Dijego Košta je navodno trenutno pod istragom, prenose portugalski mediji.

"S obzirom na vijest koja je danas objavljena, Benfika potvrđuje da se pojavila pred sudom 3. januara i da su je predstavljali članovi borda direktora u mandatu od 2016. do 2020, a koji su i dalje u klubu. Benfika neće ništa više komentarisati, s obzirom na tajnost postupka. Benfika je spremna da potpuno sarađuje sa nadležnima, kao i svaki put do sada", navedeno je u klupskom saopštenju.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC