• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić o Kaluđeroviću, Adiju, Pašeku, ostalima

Po povratku iz Brazila sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić prokomentarisao je dosadašnji učinak kluba na tržištu igrača i najavio neke buduće poteze.

 Adžić o Kaluđeroviću, Adiju, Pašeku, ostalima Izvor: MONDO

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić nije želio iz Brazila da vrati "mačku u džaku".

Lijevo krilo je pronašao, a riječ je o Višinijusu Pašeku, ali napadača nije. Oni koji su mu zapali za oko koštaju četiri, pet miliona evra, a oni koji su mu nuđeni za novac koji Crvena zvezda može da plati, nisu bili ubjedljivi.

Stoga, u javnosti se stvorio privid da crveno-bijeli panično traže novog špica, ali Adžić ne smatra da je tako i to argumentuje na sljedeći način:

"Andrija Kaluđerović je neosporno kvalitetan igrač i ne razumijem zbog čega se stvara klima da nije riječ o ozbiljnom golgeteru. Ove sezone je 13 puta pogodio metu, prošle sezone u Radu dao je 17 golova...", podsjeća Adžić, reagujući na sve učestalije najave u medijima da će Kaluđerović biti prodan poslije samo jedne sezone u Crvenoj zvezdi.

Adžić ne kaže da je Kaluđerović imao sjajnu sezonu, ali...

"Činjenica je da je i promašivao, zato želimo da osvježimo špic dovođenjem još jednog igrača. Zimus smo doveli Kristijana Borhu kao centarfora, ali mu je trener Robert Prosinečki promijenio ulogu i poslao ga na desno krilo. Mi i dalje možemo i na njega da računamo kao klasičnog golgetera, što on u principu i jeste", rekao je Adžić u razgovoru sa grupom novinara na stadionu Crvene zvezde.

On je dodao da Kaluđerović ima dozvolu kluba da potraži novu sredinu.

"On je dobio zeleno svjetlo da pregovara sa klubovima, a i ja sam čuo da ga želi Nica kao zamjenu za Danijela Ljuboju. Ne znam da li je to tačno, jer za sada nemamo zvaničnu ponudu za Kaluđerovića".

Iz svega ovoga se može zaključiti da Kaluđerović neće "morati" da bude prodan, sve i da u klub stigne novi špic, ali i da će crveno-bijelima u nedostatku finansijskih sredstava prijati "injekcija". Bilo je najava da će novi napadač zvezde biti ili Andre Alveš, najbolji strijelac mađarskog prvenstva u dresu Videotona ili Ranko Despotović, iskusni srpski centarfor, član španskog drugoligaša Đirone.

Alveš navodno košta oko milion evra i zanimljiv je nekolicini klubova, dok je Despotović meta timova koji u ovom trenutku imaju više novca na raspolaganju od Crvene zvezde.

"Još nije otpala mogućnost da dovedemo Despotovića. Videćemo, biće još pregovora... Što se Alveša tiče, njega nisam gledao uživo, dobili smo samo neke video zapise. Generalno, ne volimo tako da dovodimo igrače u klub, ali ću se sigurno dodatno raspitati o njemu", najavio je Adžić da je strijelac 23 gola na 29 utakmica za Videoton svakako zanimljiva meta.

Alveša nije, ali Adžić je imao priliku da gleda Pašeka uživo i nije imao dilemu oko toga da li ga treba dovesti ili ne.

"Pašeka sam gledao u Flamengu, tada mu je Rambo Petković bio rezerva. Individualno je prilično jak, dobar je igrač za brazilske prilike, može da igra na više pozicija, ali mi planiramo da igra na lijevom krilu, uz aut liniju... Biće Zvezdin igrač u naredne tri sezone", rekao je sportski direktor crveno-bijelih, koji je ponovio ono što je direktno iz Brazila poručio za MONDO.

Igrača ima u izobilju, ali oni najbolji nisu dostupni Crvenoj zvezdi, čiji je budžet prilično limitiran.

"Vjerujte, u Brazilu ima mnogo dobrih igrača. Ali, oni koji su mi odmah zapali za oko, koštaju mnogo i mi njih ne možemo da dovedemo trenutno. Limitirani smo na finansijskom planu, a da nismo, znam da bih bez pogovora doveo Rafaela Muru iz Fluminenzea. Njegova cijena je oko pet, šest miliona evra! To je igrač koji bi nam odmah donio i golove i kvalitet, ali... Nismo htjeli igrača, kojeg bi čekali i možda ga ne dočekali", objasnio je Adžić.

On naglašava da Zvezda neće kupovati stihijski, već da će samo planski popunjavati pozicije u timu u zavisnosti od odlazaka.

"Pavle Ninkov ima dve jake ponude i vjerujem da će brzo prihvatiti jednu od njih. Znamo za tu mogućnost i na vrijeme smo sa šefom Prosinečkim govorili o svim mogućim alternativama", rekao je Adžić, koji će raditi i na tome da pronađe angažmane za strance Kadua Mendeša, Avala Isaha, Oliveiru Savija, pa i Lija Adija, kako bi se otvorio prostor za angažovanje novih, boljih igrača iz inostranstva.

On objašnjava zbog čega Zvezda u ovom trenutku ipak traži "gotove" igrače van zemlje.

"Ima mnogo mladih i kvalitetnih igrača u Srbiji, ali nama su potrebni fudbaleri sposobni da nam odmah podignu kvalitet i donesu rezultate. Naročito na evro-sceni. Ne zaboravite da mi u timu već imamo nekoliko izrazito mladih igrača, Mijailovića, Lazovića, Vešovića, Ćosića, a priključićemo i Stojkovića, Čaušića iz filijale Sopota".

Li Adi?

"Može da ide, ima dozvolu... Ipak, za sada, nema nagovještaja da će se to dogoditi, jer nema pravih ponuda. Zato, dužan je da se pojavi na prozivci 21. juna i da se bori za mjesto u timu, a Prosinečki će da procijeni da li je zaslužio da igra ili ne", kratko je prokomentarisao Adžić.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC