• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ JEDNE ERE! Legenda odlazi poslije 12 GODINA: Mrzili ste njegov fudbal, ali morate da ga poštujete!

Autor Dragan Šutvić

Dijego Simeone će na kraju sezone napustiti Atletiko Madrid.

 dijego simeone napušta atletiko madrid  Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih trenera današnjice Dijego Simeone napustiće Atletiko Madrid na kraju sezone, javlja dobro obaviješteni "Čiringito". Španska televizija, koja inače raspolaže sa provjerenim informacijama o dva madridska kluba, javlja da je odluku donio "Čolo" i već je saopštio predsjedniku kluba Hilu Martinu. Atletiko Madrid se za sada nije zvanično oglašavao, nismo čuli ni Simeonea, ali ako se malo "zagrebe" ispod površine - čini se da to nije iznenađenje.

Možda će vas zanimati

Simeone je trener sa najdužim stažom u jednom klubu u "ligama petice" i na klupi Atletika je još od davne 2011. godine, što je pomalo i nevjerovatno za moderno doba fudbala gde se ne praštaju ni manji kiksevi i odmah se smjenjuju treneri koji su napravili ogroman uspjeh (recimo: Tomas Tuhel u Čelsiju).

U trenutku kada je "Čolo" preuzeo Atletiko Madrid, u kome je bio i igračka legenda, klub nije bio ni blizu današnjih visina. Za jače od decenije uspio je da napravi generaciju prepoznatljivu po stilu fudbala koji je mnoge izluđivao, međutim upravo iz borbenosti i defanzive - došli su trofeji. Atletiko je u Simeoneovoj eri dva puta bio šampion Španije, i to dok je pored sebe imao strašni Real Madrid i Barselonu, dok je osvajao i Kup Kralja, dvije Lige Evrope, dva UEFA Superkupa i jedan Superkup Španije.

Na kraju, Atletiko je sa njim na klupi dva puta igrao i finale Lige šampiona, ali je gubio na nesrećan način - 2014. godine poslije penala, a 2016. nakon primljenog gola u nadoknadi vremena i produžetaka.

U njegovoj eri - Atletiko Madrid je izgradio i stadion "Vanda Metropolitano" i počeo da kupuje igrače za novac kakav su nekada mogli da potroše samo Barselona i Real Madrid, tako da može da se kaže da je promijenio istoriju "jorgandžija". Ipak, rezultati ove sezone nisu ni blizu u skladu sa očekivanjima i nakon poraza od Barse u meču koji je obeležila i tuča, stigla je vijest da će se njihova saradnja okončati na kraju takmičarske godine.

Prethodno je "Čolo" radio u Rasingu, Estudijantesu, River Plejtu, San Lorencu i Kataniji, a na klupi Atletika je do sada vodio čak 604 utakmice.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajter i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC