• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: I budućnost će biti šampionska

Crno-bijeli proslavili prošlosezonske uspjehe gala večerom u Klubu privrednika i najavili nove titule.

 PARTIZAN: I budućnost će biti šampionska Izvor: MONDO

Vrijeme je slavlja u crno-bijeloj porodici. Pripreme Partizana za narednu sezonu već su počele, ali još tinja slavljenička atmosfera. Kako je rekao predsjednik Dragan Đurić, tinjaće još samo u četvrtak uveče, a onda... Onda se nastavlja posao.

Fudbaleri Partizana osvojili su četvrtu uzastopnu titulu prvaka, "pojačanu" trofejom u Kupu i učešćem u Ligi šampiona. Tim povodom klub iz Humske 1, nedaleko od svoje kuće, u Klubu privrednika priredio je gala večeru za veliki broj zvanica, među kojima su bili sadašnji i bivši igrači i treneri, predstavnici drugih klubova iz Sportskog društva i FSS, javne ličnosti...

Okupljenima se obratio ponosni predsjednik Dragan Đurić.

"U svaki dom smo unijeli sreću. Treba da budemo ponosni što smo to uspjeli u ovim vremenima kada je sreća rijetka i za mnoge daleka. Osmeh navijača je nagrada svim članovima klupskog sistema, koji je postavio srpski i jugoslovenski rekord, osvajanjem četiri uzastopne krune", počeo je Đurić.

"Saradnici i ja smo zahvalni zbog privilegije da možemo da čuvamo veličanstvenu tradiciju zahvaljujući dobrom planu i organizaciji, kao i ličnoj odgovornosti svih u rukovodstvu i svijesti trenera i igrača".

Đurić je apostrofirao da plod rada nisu samo dobri rezultati.

"Niko nije išao ispod kriterijuma koji su postavili očevi Partizana. Rezultat može da dođe, ponekad i da nas zaobiđe, ali za igrače je zakon ostaviti srce na terenu. Za klupske funkcionere je zakon za nema sukoba i ličnih interesa, a zakon za mene je da čuvam ove zakone. I sprovešću ga".

Prvi čovjek šampiona tvrdi da Partizan "ne čeka budućnost".

"Ne čekamo budućnost kao zadanu sudbinu već budućnosti idemo u susret. Znamo kakva će biti budućnost Partizana - biće šampionska. Nije slučajno što je baš nama pripalo da branimo srpski fudbal pred velikom Evropom, nije slučajno da godinama služimo kao primjer u svakom smislu", nastavio je Đurić.

"Planeta se trese, znate kakva je situacija, i nekada veliki klubovi propadaju, a kada se tome dodaju lokalni problemi kao što su razni medijski pritisci na konkurenciju, pokušaj uspostavljanja klupske kontrole nad FSS, korupcija, pritisak na sudijsku organizaciju, neprimjerene izjave u javnim nastupima, dobija se minsko polje po kome uspješno hodamo godinama izbjegavajući sve postavljene zamke".

A onda se Đurić obratio saradnicima porukom da ima i jednu lošu vijest.

"Moji saradnici mogu da slave samo večeras, jer od sutra počinje ostvarivanje petogodišnjeg plana pod nazivom 'Partizan u budućnosti".

I na kraju, Đurić je dodao:

"Čuvaćemo vječnu baklju koja svijetli iznad našeg hrama i grije naša crno-bijela srca".

Uz retrospektivu sve četiri titule na velikom video bimu i vatromet, na binu su izašli najzaslužniji za uspjehe - igrači i treneri.

Okupljenima se obratio i povratnik, Lamin Dijara, koji nije učestvovao u uspjesima prošle sezone.

"Drago mi je što sam se vratio, bilo je sjajno u Partizanu i jedva čekam da ponovo podignem pehar", poručio je Senegalac.

Nadovezao se Marko Jovanović, jedini fudbaler Partizana u istoriji sa četiri osvojene titule.

"Ponosan sam što sam pored toliko klupskih legendi ja prvi došao do četiri titule".

Tvorac posljednjih uspeha šef struke Aleksandar Stanojević kratko je rekao:

"Ipak su igrači najvažniji, jer trener može da bude dobar koliko hoće, ako nema dobre igrače".

Stanojević se onda obratio navijačima - ne riječima već visoko podignutom raširenom šakom kojom je pokazao broj pet. Navijača Partizana su ga razumjeli.

Među zvanicama je bio i Ivica Kralj.

"Meni nije monotono to što je godinama unazad prvak isti. Zašto da ne nastavimo dominaciju?! Ne samo u fudbalu već u svim sportovima", istakao je bivši golman crno-bijelih.

(V.S, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC