• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednica Superlige Srbije: Zapad protiv Zvezde

Klubovi sa Zapada burno su reagovali kada je iznio dijelove još neobjavljenog prijedloga Crvene zvezde za reorganizaciju takmičenja.

 Zajednica Superlige Srbije: Zapad protiv Zvezde Izvor: MONDO

Burno je bilo u četvrtak na sjednici Izvršnog odbora Zajednice Superligaša Srbije.

Sve je išlo po dnevnom redu, dok predsjednik Zajednice i član Upravnog odbora Crvene zvezde Branimir Babarogić nije predstavnicima 16 klubova učesnika Superlige predočio neke detalje iz još neobjavljenog prijedloga za reorganizaciju srpskog elitnog ranga takmičenja, koji je najavila Zvezda.

Dok se čeka da crveno-bijeli zvanično ostalim klubovima, Zajednici i Savezu dostave svoj program reorganizacije Superlige, Babarogić je iznio neka načela iz tog programa, u koja je imao uvid, što je naišlo na apriori nezadovoljstvo dijela prisutnih, najviše klubova iz Zapadnog regiona.

"Jesam, imao sam uvid u taj prijedlog. Prezentirali su mi u klubu. Još razmatraju teze, ali neće ništa da nameću", rekao je Babarogić i dodao:

"Zvezda insistira na smanjenju lige".

Babarogić je potom ispričao da većina prisutnih nije bila za to.

"Većina nije za smanjenje klubova u elitnoj ligi. Povela se rasprava o tome, ali sam je prekinuo jer nije bila na dnevnom redu", rekao je Babarogić i malo opširnije opisao kako je protekao taj dio sjednice.

"Iznio sam neke ideje Crvene zvezde koje se ne nameću klubovima. To je samo inicijativa da se razmišlja o smanjenju broja klubova u Superligi, poboljšanju marketinga Zajednice. Sistem takmičenja nije bila tema Izvršnog odbora, ali je došlo do manje rasprave. Klubovi iz Zapadnog regiona su se posebno pobunili protiv prijedloga da se liga smanji", rekao je Babarogić, a prenio "Sportski žurnal".

"Da se ne bi sve to pretvorilo u nešto drugo, prekinuo sam raspravu o tome, jer kao što sam rekao to nije bilo na dnevnom redu", dodao je prvi čovjek Zajednice.

Na sastanku nije bilo ni riječi o inicijativi Crvene zvezde za sazivanje vanredne Skupštine FSS.

Prisutni su, uprkos uzavrelim tenzijama, čestim saopštenjima i međusobnim osporavanjima tokom sezone, po njenom završetku konstatovali da je ona bila uspješna i da nije bilo većih problemna.

"Šampionat za nama protekao je bez većih problema. I ponašanje gledalaca sve je bolje, ali pod hitno moraju da se eliminišu pirotehnika i parole sa pogrdnim sadržajem", rekao je Babarogić za "Sport", uz iznijet podatak da je "primjedbe na suđenje, osim 'manjih' klubova, imala i Crvena zvezda".

Tokom sezone 2010/11 mnogo polemike vodilo se oko toga što su Partizan i Sloboda Point Sevojno zamijenili domaćinstvo, kao i što je utakmica Hajduk Kula - Inđija odložena zbog bolesti fudbalera iz Kule.

"U narednim šampionatima neće biti zamjene domaćinstava, niti će bolest moći da bude razlog za odlaganje utakmica. Ne daj Bože, samo neke epidemije...", rekao je jedan od čelnika Superlige Miodrag "Žuća" Janković.

Potom, Babarogić se pred novinarima osvrnuo i na to što je predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić u jednom od intervjua rekao da je "Babarogić naslijeđen od prethodne uprave kao član UO" i da je "pitanje da li će ostati predstavnik Crvene zvezde u Zajednici Superlige".

"Čitam po novinama da me je predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić otpisao, ali vidio sam se s njim prije nekoliko dana na Izvršnom odboru crveno-bijelih i nije mi 'a' rekao. Pričali smo o svemu, ali o tome ni riječi. Poslije sam s rukovodstvom Crvene zvezde bio i na druženju u kafani, ni tamo mi niko nije rekao da sam u nemilosti", rekao je Babarogić.

Zajedno sa promocijom BASK i Radničkog 1923 u Superligu, u Izvršni odbor Zajednice kooptirani su predstavnici beogradskog i kragujevačkog kluba, Dušan Albijanić (BASK) i Žarko Pavlović (Radnički).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC