• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uh, biće frke! Mekliš u Vili...

Uprkos prijetnjama i protestima i navijača Birmingema i navijača Aston Vile, menadžer Aleks Mekliš odlučio se na hrabar potez, odnosno "izdaju".

 Uh, biće frke! Mekliš u Vili... Izvor: MONDO

Aleks Mekliš je baš hrabar.

Uprkos upozorenjima sa obe strane Birmingema, da ne bi "smio" da napusti Birmingem siti i pređe u redove najvećeg rivala Aston Vile, iskusni menadžer odlučio se da načini grijeh!

Aston Vila je u petak objavila da će novi menadžer biti upravo Mekliš, koji je sa Birmingemom prošle sezone osvojio Liga kup, tek drugi trofej u 136 godina dugoj istoriji kluba, a potom ispao u Čempionšip. Mekliš će na klupi "Vilijana" zamijeniti Francuza Žerara Ulijea, koji je u finišu prvenstva nekako izbjegao borbu za opstanak.



Mekliš je, u jeku protesta navijača Aston Vile ispred Vila Parka, potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom, čiji je vlasnik Rendi Lerner čak platio Birmingemu oko dva miliona funti kompenzacije za ovaj transfer.

"Počastvovan sam što sam dobio priliku da vodim klub sa tako fantastičnom istorijom, kakvu ima Aston Vila", rekao je Mekliš, nekoliko mjeseci nakon što su se poslije jednog od "Second City" derbija između Vile i Birmingema navijači dva kluba sukobili na terenu, tribinama i oko stadiona.

"Naslijeđe, istorija, tradicija, uspesi... To što ima Aston Vila se ne odbija. Izazov za mene će biti pokušaj da u cijelu tu priču unesem lični pečat", dodao je hrabri Mekliš (52), dok su se kroz prozore Vila Parka čule prozivke ogorčenih navijača Aston Vile, čija je akcija sprečavanja transfera bila organizovana i po forumima, Facebooku, grafitima na zidovima, ali eto...

Nije urodila plodom.



"Znam da su neki od naših navijača protiv mene, ali mogu i da razumijem zbog čega. Na meni je da ih ubijedim da sam pravi čovjek za to mjesto i da vodim klub unaprijed. Namjeravam da pružim apsolutno sve što mogu i znam da budemo uspješni", rekao je Mekliš, koji je prije šest dana podnio ostavku na mjesto menadžera Birmingema, dvije godine prije isteka ugovora.

Čelnici Birmingema pokušavaju da spriječe ovaj prelazak Mekliša u redove najvećeg rivala, tvrdeći da je "izdajica" prekršila ugovorne obaveze i to je tema o kojoj će advokati dva kluba razgovarati narednih dana, a vjerovatno i razlog zbog koje će Aston Vila morati da plati dva miliona funti Birmingemu.

Menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson oduševljen je što će Mekliš voditi Aston Vilu, pa je čak pozvao i navijače tog kluba da podrže novog menadžera.

"Njegov 'cv' je odličan. Vodio je Rendžers. Vodio je Škotsku. Osvajao je trofeje. Ostvario je dosta toga sa limitiranim resursima. Mislim da je do sada uradio fantastične stvari", rekao je Ferguson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC