• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA KAZNILA SRBIJU! Sankcije za SEDMORICU igrača, a FSS mora da plati i da zatvara stadion!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalski savez Srbije moraće da plati zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru

 FIFA kaznila Srbiju zbog utakmice Srbija - Đvajcarska na Mundijalu Izvor: Profimedia

Disciplinski komitet FIFA kaznio je Fudbalski savez Srbije sa 50.000 švajcarskih franaka i djelimičnim zatvaranjem stadiona na sljedećoj zvaničnoj utakmici (25 odsto stolica mora da bude prazno).

Na sajtu Međunarodne fudbalske asocijacije navedeno je da je sankcija izrečena zbog kršenja članova 13 ("diskriminacija") i 12 ("Neprimereno ponašanje igrača i zvaničnika") FIFA Disciplinskog kodeksa. Kao razlog je navedeno "skandiranje srpskih navijača i neprikladno ponašanje navijača i članova tima, a individualno su kažnjena sedmorica igrača. Sve to zbog utakmice Srbija - Švajcarska.

Srbija će prvi naredni meč odigrati 24. marta, protiv Livanije kod kuće u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a FIFA nije navela koji fudbaleri će biti kažnjeni. Podsjetimo, u toj utakmici dogodio se niz incidenata na terenu i van njega, a sve je kulminiralo sukobom nakon hvatanja kapitena Švajcarske Granita Džake za međunožje radi provociranja klupe Srbije. Takođe, poslije toga je bilo i fizičkog kontakta srpskog golmana Vanje Milinković-Savića, koji je uhvatio Džaku prilikom jednog koškanja u završnici utakmice u kojoj je Srbija izgubila i tako definitivno ostala bez šanse da prođe grupu i na tom Svjetskom prvenstvu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC