• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nijema i Radovanović ostaju u Želji, stiže i Adilović

Patrik Nijema i Mirko Radovanović ostaće u Željezničaru i naredne sezone, potvrdio je trener Sarajlija Amar Osim. Stiže i Eldin Adilović.

 Nijema i Radovanović ostaju u Želji, stiže i Adilović  Izvor: MONDO

Fudbaleri Želje u nedjelju će početi pripreme za narednu sezonu u kojoj će boje tima s Grbavice braniti Patrik Nijema i Mirko Radovanović.

Iako su sarajevski mediji tvrdili da reprezentativac Liberije napušta klub, šef struke Želje Amar Osim demantovao je te navode.

Osim je takođe potvrdio da je dogovorena saradnja sa Čačaninom Radovanovićem, ali nije želio da potvrdi transfer Eldina Adilovića iz zeničkog Čelika.

"Radovanović ostaje, kao i Nijema, a o statusu Adilovića ne mogu još ništa da kažem", izjavio je trener pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Međutim, najbolji strijelac Čelika u protekloj sezoni u naredne dvije godine nosiće dres želje.

"Dogovorili smo sve uslove i sutra sam na treningu. Željan sam novih izazova, dokazivanja, igranja u Evropi. Mislim da je dolazak u Željezničar jedna stepenica više u mojoj karijeri. Možemo mi svi voljeti svoje matične klubove, kao što ih ustvari i volimo, no Željezničar je za Bosnu i Hercegovinu institucija i doista sam sretan što ću karijeru nastaviti na Grbavici", rekao je Adilović za SportSport.ba.

Prvi dio priprema Željo će obaviti u Međugorju, gdje će ostati osam dana. Potom "plavi" odlaze u Sloveniju 28. juna, gdje će dva dana kasnije igrati prijateljsku utakmicu sa Mariborom. Nakon toga bi trebali da igraju prijateljske susrete sa Spartom iz Praga, Istambulsporom, zagrebačkim Dinamom i ukrajinskom Zorijom Luhansk.

Ranije je dogovorena utakmica sa Varaždinom koja će se igrati 9. jula.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC